Background Image

Piccata omáčka

0 0
Piccata omáčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
120 g bílé víno
15 g kapary
8 g olivový olej
podle potřeby máslo
25 g citronová šťáva
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
8 g petržel

Lehká omáčka, která zvýrazní chuť bílého masa (včetně ryby).

Ingredience

Recept

Sdílet

Většina z nás se s Piccata omáčkou prvně setkala na telecím nebo kuřecím steaku. Slaná máslová chuť a průhledná barva však dobře souzní i s rybami, zejména s lososem a jemnými bílými rybami.

Příprava už nemůže být jednodušší: V pánvi spojíme víno a kapary, vyvaříme, přidáme olivový olej, máslo, citronovou štávu a dochutíme solí a pepřem. Picatta pokrmy můžeme navrch vylepšit ještě čerstvými lístky petrželky, které vložíme do pánve.

Číst
Průvodce přípravou omáček ze šťávy získané sous vide vařením

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme základ omáčky

Do středně velké pánve vložíme bílé víno a kapary. Vaříme na středně velkém plamenu, dokud se nevypaří 75% tekutiny.

2
Hotovo
2 min

Přidáme tuk, poté citronovou šťávu

Při stále stejné teplotě do pánve vložíme olivový olej a máslo a počkáme, dokud se pořádně nerozpustí. Poté přidáme citronovou šťávu.

3
Hotovo
1 min

Okořeníme

Podle chuti přidáme sůl a pepř.

4
Hotovo
1 min

Sundáme z ohně, přidáme lístečky petržele

Lístečky začnou okamžitě vadnout.

5
Hotovo
1 min

Servírujeme

Zvadlé lístečky petržele přeneseme do vyhřáté mísy. Umístíme na ní opečenou rybu nebo jakékoliv další bílé maso (doporučujeme podávat s roládou z ryby).

Přes maso přelijeme lžíci omáčky. Pokud je potřeba, opět okořeníme.

Okamžitě podáváme.

blank
Sous vide roláda z ryby
předchozí
Sous vide roláda z ryby
Bohatá sous vide kuřecí polévka
další
Bohatá sous vide kuřecí polévka
Sous vide roláda z ryby
předchozí
Sous vide roláda z ryby
Bohatá sous vide kuřecí polévka
další
Bohatá sous vide kuřecí polévka

Přidejte svůj komentář