Background Image

Sous vide tymiánový olej

0 0
Sous vide tymiánový olej

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg olej rostlinný
50 g tymián čerstvý

Olej s výraznou vůní tymiánu.

Ingredience

Recept

Sdílet

Ochucované oleje kuchaře dělí na amatéry a profesionály. Faktem je, že správné ochucení oleje – ať už bylinami nebo třeba citrusy – je natolik jednoduché, že by mělo být samozřejmostí. Amatérští kuchaři však nic takového neřeší.

Olej je skvělým prostředkem pro extrakci chutí a vůní – aromatické molekuly se v něm výborně rozkládají, proto jsou některé částice oleje častou přísadou drahých parfémů a toaletních vod. Když pak olejem pokapete čerstvý salát, nebo třeba brambory, vaše chuťové buňky se dočkají pořádné párty.

V tomto článku si představíme způsob, jak jednoduše vytvořit tymiánový olej a to metodou sous vide.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
3 min

Připravíme

Olej a větvičky čerstvého tymiánu vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
3 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 55 °C. Vložíme sáček a vaříme 3 hodiny.

3
Hotovo
2 h

Necháme odležet

Sáček vyjmeme z horké lázně a vložíme ho do lázně ledové. Pokud nemáte tu možnost, stačí vložit do studené vody, nebo alespoň do lednice či na pár desítek minut do mrazáku.

4
Hotovo
2 min

Přecedíme

Jakmile olej zchladíme, přelijeme ho přes síto, abychom ho zbavili veškerého tymiánu.

blank
krkovička
předchozí
Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
Celerová sous vide kaše (pyré)
další
Celerová sous vide kaše (pyré)
krkovička
předchozí
Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
Celerová sous vide kaše (pyré)
další
Celerová sous vide kaše (pyré)

Přidejte svůj komentář