Background Image

Sous vide vaječný likér

0 0
Sous vide vaječný likér

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

160 g cukr
0,8 g karagenan
0,4 g guarová guma
5 g rumový extrakt
1,2 g muškátový oříšek
0,4 g mandlový extrakt
600 g mléko
200 g smetana ke šlehání
120 g žloutek
0,8 g hřebíček

Chutný vaječný likér bez alkoholu.

Ingredience

Recept

Sdílet

Vaječný likér je nedílnou součástí svátků vánočních. Možná vás překvapí, že i tuto dobrotu můžeme připravit za pomoci sous vide. Garantujeme vám, že po sous vide vaječném likéru se budete olizovat ještě na nový rok. Pojďme se podívat, jak na jeho přípravu.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
2 min

Smícháme suché ingredience

V malé misce do cukru vmícháme karagenan a guarovou gumu. Zabráníme tak tvorbě hrudek při přidání tekutiny.

2
Hotovo
2 min

Přidáme extrakty

Do misky přidáme rumový extrakt, mandlový extrakt a muškátový oříšek. Opět pečlivě rozmícháme.

3
Hotovo
6 min

Mixujeme

Do mixéru přidáme mléko, šlehačku a vaječné žloutky. Mixujeme na minimální výkon. Pomalu přidáváme směs cukru. Mixujeme, dokud nevznikne zcela hladká tekutina.

4
Hotovo
20 min

Vaříme

Vzniklou tekutinu nalijeme do sáčku. Přidáme hřebíček v celku a pečlivě uzavřeme. Vložíme do sous vide lázně předehřáté na 72 °C a vaříme 20 minut.

5
Hotovo
1 - 24 h

Necháme odležet

Sáček vyjmeme z vody a jeho obsah přelijeme do nádoby. Z tekutiny vylovíme hřebíček. Necháme ji pomalu zchladnout (případně odležet do druhého dne). Podáváme.

blank
hamburger se sýrem
předchozí
Sous vide měkké sýrové plátky
Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu
další
Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu
hamburger se sýrem
předchozí
Sous vide měkké sýrové plátky
Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu
další
Francouzská omáčka Mignonette na ústřice či rybu

Přidejte svůj komentář