Ingredience
- 450 g mleté kuřecí masoPřibližně 32g na 14 kuliček.
- 1 lžíce olivový olejDoporučujeme extra panenský olivový olej.
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička oregano čerstvéDoporučujeme čerstvé oregano
- 1 lžička košer sůlMůže být i mořská nebo himalájská sůl.
- 1/2 lžičky citronová kůra
- 20 g panko strouhanka
- Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
- Na servírování citrón
Recept
V letních měsících často připravuji lehké karbanátky z kuřecího masa. Karbanátky vařené metodou sous-vide zůstávají šťavnaté a zároveň dokonale zvýrazní chutě dalších ingrediencí, jako je česnek, čerstvé oregano, citron a čerstvě mletý černý pepř. Pojďme se podívat, jak na to.
Postup
1 Hotovo 4 minuty |
Příprava směsi |
2 Hotovo 2 hodiny |
Vaření v sous vide lázni |
3 Hotovo 5-7 minut |
Dokončení přípravy |
4 Hotovo 1 minuta |
ServírováníHotové karbanátky přendejte na talíř a podávejte s měsíčky citronu. Pokud hledáte jinou přílohu - doporučujeme řecký salát, pečené brambory, ale výbornou volbou je i kuskus s citronem nebo grilovaná zelenina. Dobrou chuť! |
1 Comments Skrýt komentáře
Dekuji