Sous vide kuřecí prsíčka

0 0
Sous vide kuřecí prsíčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
podle potřeby kuřecí prsíčka
podle potřeby olej
podle potřeby máslo
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř

Lehce vařená, šťavnatá kuřecí prsíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Kuřecí prsíčka jsou údajně jednoduchá na přípravu. My s tím však moc nesouhlasíme. Kuřecí prsíčka se dají jednoduše převařit nebo nedovařit a to v kuchyni nemusíte být úplní nováčci.

Pokud chcete připravit kuřecí prsíčka, která jsou dobře propečená, ale zároveň pěkně šťavnatá, je to docela problém. Spousta pokrmů (a to dokonce i mas) se dá připravit mnohem jednodušeji.

Ale tohle všechno je nyní minulost. Když kuřecí prsíčka připravujeme v teplé vodní lázni, stačí její teplotu nastavit na 60 °C a metodu sous vide nechat, ať se o zbytek postará sama. Už nikdy víc se nebudete muset starat o to, kdy kuřecí prsíčka vyndat z trouby, protože doba vaření sous vide kuřecích prsíček má tzv. „vůli“. To znamená, že maso z lázně nemusíte vytahovat přesně na minutu.

Další skvělou věcí je, že zatímco se kuřecí prsíčka vaří, máte dostatek prostoru připravit k nim nějakou dobrou přílohu, pečenou zeleninu nebo salát.

Postup

1
Hotovo
2 min

Předehřejte vodní lázeň na 60 °C

Kuřecí prsíčka máme rádi vařené na 60 °C po dobu jedné hodiny. Pokud ovšem preferujete jiný stupeň propečení, inspirujte se v naší tabulce času a teplot vaření.

2
Hotovo
3 min

Zabalte kuřecí prsíčka

Kuřecí prsíčka opatrně vložte do uzavíratelného sáčku. Přidejte pár lžic oleje, máslo nebo jemný tuk v takovém množství, aby prsíčka pokryla lehkým povlakem.

3
Hotovo
60 min

Vařte

Sáček s kuřecími prsíčky vložte do vody a připevněte ke straně hrnce. Vařte při teplotě 60 °C a to po dobu jedné hodiny, nebo zvolte jiný čas a teplotu.

Poznámka: Při přípravě pokrmu za pomoci uzavíratelného sáčku můžete použít metodu výtlaku vzduchu za pomoci vody.

4
Hotovo
7 min

Vyjměte ze sáčku, opečte (doporučeno)

Když jsou prsíčka hotová, opatrně je vyjměte z obalu a za pomoci papírové utěrky je lehce osušte.

Dejte na plotnu pánev a rozpalte ji na vysokou teplotu.

Pokud připravujete kuřecí prsíčka s kůží, osmahněte je na straně kůže za pomoci pár kapek oleje. Pokud připravujete kuřecí prsíčka bez kůže, do pánve přidejte olej a pak maso osmahněte po dobu jedné minuty po obou stranách.

5
Hotovo
3 min

Ochuťte, podávejte

Ochuťte za pomoci soli a pepře. Nakrájejte na plátky a nebo servírujte vcelku.

blank
Losos s kaší ze zeleného hrášku
předchozí
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku
Sous vide brambory a pórek
další
Sous vide brambory a pórek
Losos s kaší ze zeleného hrášku
předchozí
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku
Sous vide brambory a pórek
další
Sous vide brambory a pórek

4 Comments Skrýt komentáře

U kuřecího masa se uvádí bezpečná teplota 74°C, takže tohle mi přijde jako docela riskantní recept (byť chuť masa je pak skvělá) 🙂

Dle tabulky teplot by se drůbež měla vařit od 60°C (medium), ja osobně dělám kuřecí prsa bez kosti na 63,5°C a jsou dostatečně udělané a šťavnaté 🙂 Tabulka teplot zde

Dobrý den, kuře se obecně nedoporučuje ohřívat. Je možné kuře v sous vide připravit předem a po zchlazení uchovat několik dnů zavakuované nebo je lepší ho vždy dělat čerstvé?

Několik dnů? Po uvaření v sous vide a co nejrychlejším zchlazení ve vodní či nejlépe ledové lázní vydrží v lednici při teplotě okolo 2 C minimálně měsíc. Pak je stačí vyndat z lednice, nechat hodinu natemperovat v pokojové teplotě, vytáhnout ze sáčku, osušit a zprudka opéct. Ideální maso pro prezentací výhod sous vide pro nepolíbené 🙂

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank