• Home
  • Drůbež
  • Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

2 0
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 ks kachní prsíčka
podle potřeby tymián
podle potřeby česnek
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř

Sous vide kachní prsíčka s křupavou kůžičkou a šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Ať už budeme mluvit o křupavé kůžičce nebo šťavnatém masu, všichni se asi shodneme na tom, že nejlepší je kachna. V naší redakci jsme přivedli kachní prsíčka až k dokonalosti sous vide vařením a precizním kulinářským dokončováním. Ať už kachní prsa máte rádi růžová a šťavnatá, nebo dokonale propečená, nechte se inspirovat!

Kroky

1
hotovo

Připravíme vodní lázeň

V naší redakci preferujeme šťavnatá kachní prsíčka připravená při teplotě 58 °C. Máte nicméně i další možnosti:

54 °C: Rare, trošku žvýkavé, ale neskutečně šťavnaté
62 °C: Provařené, s menším množstvím šťávy
65 °C: Mnohem méně šťavnaté, ale stále velmi dobré
70 °C: Zcela provařené

2
hotovo
2 min

Nařežeme kůži

Vezmeme ten nejostřejší nůž a několikrát opatrně přejedeme přes kůži kachních prsou s rovnoměrnými rozestupy. Dáváme pozor, abychom neřezali až do samotného masa. Řežeme ve směru přes vlákno masa.

3
hotovo
5 min

Opečeme

Pozor! Pro pečení kachních prsíček nemusíme přidávat olej! Kachní prsíčka mají dostatek tuku sama o sobě.

Předehřejeme pánev na středním plamenu. Vložíme kachní prsa otočená na stranu s kůží. Pečeme po dobu 2 – 3 minut, nebo dokud kůže kachny není zlatavě hnědá. Přidáme bylinky a česnek nebo další koření podle vlastního výběru.

Maso v pánvi otočíme a pečeme přibližně další minutu.

4
hotovo
3 min

Okořeníme a připravíme na vaření

Kachní prsíčka osolíme, opepříme a přidáme jakékoliv další koření podle naší chuti. Vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

5
hotovo
90 min

Vaříme

Kachní prsíčka vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 90 minut (1,5 h).

6
hotovo
5 min

Opečeme a servírujeme

Kachní prsíčka vyjmeme z lázně. Teflonovou pánev rozžhavíme, co nejvíc to půjde. Vložíme kachní prsíčka kůží dolu. Lehce zatlačíme, aby se prsa v pánvi opekla rovnoměrně.

Jakmile kůže pěkně zhnědne, podáváme.

ladyambientte

Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
předchozí
Tažená vepřová plec, která se rozplyne na jazyku
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka
Další
Jednoduchá, křupavá sous vide kachní stehýnka

Přidej svůj komentář