Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu

3 2
Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
800 g vepřová krkovička
40 g hořčice plnotučná
4 g tymián čerstvý
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olej

Středně propečená vepřová krkovička v tradičním stylu.

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřová krkovička je na přípravu velmi nenáročná. Je-li dobře uvařená, přesto dokáže vykouzlit blažený úsměv na tváři každého gurmána.

V tomto receptu vám prozradíme, jak si můžete připravit krkovičku v klasickém stylu. Tuto krkovičku uvaříme metodou sous vide a následně ji doděláme na grilu nebo na pánvičce.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme vepřovou krkovičku

Vepřovou krkovičku omyjeme pod tekoucí vodou. Nakrájíme na 4 stejně velké plátky a lehce rozklepeme klouby ruky.

2
Hotovo
24 h

Naložíme a necháme uležet

Plátky krkovičky po obou stranách potřeme hořčicí a poklademe do uzavíratelné krabičky. Mezi plátky vložíme snítka tymiánu. Vše zalijeme dostatečným množstvím oleje.

Krabičku uzavřeme a dáme uležet do ledničky alespoň na 24 hodin (maximálně však na 3 dny).

3
Hotovo
5 min

Zabalíme

Krabičku s plátky krkovičky vyjmeme z ledničky. Celý obsah přemístíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

4
Hotovo
120 - 240 min

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C. Vložíme sáček s krkovičkami a vaříme 2 – 4 hodiny.

5
Hotovo
5 min

Vyjmeme ze sáčku a osušíme

Jakmile krkovičku uvaříme, vyjmeme ji ze sáčku. Tekutý obsah sáčku vylijeme. Krkovičku zlehka osušíme papírovou utěrkou (zbytky hořčice klidně ponecháme).

6
Hotovo
5 min

Opečeme, podáváme

Plátky krkovičky po obou stranách posypeme solí a dostatečným množstvím pepře.

Pánev předehřejeme na velmi vysokou teplotu. Vlijeme trochu oleje. Vložíme krkovičku a po obou stranách ji lehce opečeme. Krkovičku můžeme rychle opéci i na grilu.

Tip: Dobře prorostlá vepřová krkovička lze na pánvi opéci i bez přidaného oleje. V takovém případě teplotu pánve o něco stáhneme, aby krkovička včas pustila tuk.

Okamžitě podáváme.

ladyambientte

Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide námořnické fazole
Sous vide tymiánový olej
další
Sous vide tymiánový olej
Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide námořnické fazole
Sous vide tymiánový olej
další
Sous vide tymiánový olej

3 Comments Skrýt komentáře

Nechápu proč vylít to nejcenejší.”po vaření šťávu” super základ na dip.Proč nakládat maso do krabičky a potom přendat do sáčku,nesmysl rovnou naložit do sačku do lednice a potom do lázně.

Přidejte svůj komentář