blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Sous vide
  • 4 základní kroky sous vide vaření

4 základní kroky sous vide vaření

Vloženo Úno 2nd, 2017
od ladyambientte
Kategorie:
  • Sous vide
4 základní kroky sous vide vaření

Začínáte se sous vide? Přinášíme vám přehledné shrnutí sous vide vaření rozdělené do 4 základních kroků. Popíšeme vám vše, od přípravy samotných potravin až po balení a dokončování. A nakonec vám dáme tip na teploty vaření potřebné k dosažení určitého druhu propečení. Díky tomuto článku se tak můžete stát pokročilými sous vide kuchaři!

Příprava potravin

Potraviny na sous vide vaření připravujeme prakticky stejně, jako potraviny určené ke klasickému zpracování. Nějaké tipy a triky jsme pro vás přesto připravili. Pokud chcete projít procesem sous vide až ke skvělé prezentaci, pokračujte ve čtení zde.

4 základní kroky sous vide vaření

Balení potravin

Balení potravin obvykle zahrnuje uložení jídla do uzavíratelných plastikových sáčků a odstranění vzduchu. Některá jídla je ale lepší připravovat ve sklenicích. Více informací o balení sous vide potravin najdete v samostatném článku.

Tip: Pro sous vide přípravu pokrmů nepotřebujete vakuovačku! Zkuste potraviny zabalit za pomoci vytlačení vzduchu vodou.

4 základní kroky sous vide vaření

Vaření potravin

První, co byste při sous vide vaření měli vždycky zvážit je, jak moc chcete potraviny provařit? Teprve poté můžete zvolit správný čas a teplotu vaření a to u každé jednotlivé potraviny. Nápomocná vám bude naše tabulka časů a teplot. Doporučujeme vám, abyste si ji vytiskli!

Tip: Po čase si každý vytvoří své vlastní preference provaření jednotlivých potravin.

Mrkvový dort bez mouky

Dokončení potravin

Jakmile potraviny připravíte sous vide, musíte je dokončit. Někdy to může znamenat naporcování, jindy přebalení nebo například dopečení na pánvičce. Pokud se jídlo chystáme podávat okamžitě, maso a některé mořské plody zprudka opečeme na pánvičce – maso tak dostane příjemnou chuť i vůni.

4 základní kroky sous vide vaření

 

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?
  • balení
  • sous vide
  • SousVide
  • tipy a triky
blank

ladyambientte

One Comment Skrýt komentáře

blank Kamil napsal:
8.4.2020 (7:03)

Chcel by som sa opýtať, pri akej teplote a ako dlho mam pripraviť králika?

Odpovědět

Přidejte svůj komentář Zrušit odpověď na komentář

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Libor: Sous-vide uzená hovězí žebra
  • Admin: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Jana: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Vladislav: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....