Sous vide vepřový bůček

0 0
Sous vide vepřový bůček

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

450 g vepřový bůček
podle chuti a potřeby bylinky
podle chuti a potřeby koření
podle chuti a potřeby sůl
podle chuti a potřeby červené víno lze nahradit pivem, sojovou omáčkou atd.

Nutriční informace

Šťavnatý vepřový bůček, který se úplně sype.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Patříte mezi sous vide nováčky? Ničeho se nebojte! Sous vide vaření se vyznačuje tím, že budete-li metodou sous vide vařit jakékoliv tvrdší maso jako třeba vepřový bůček, nakonec dostanete neodolatelný kousek masa s výbornou chutí i konzistencí.

Sous vide není jediný způsob, jak bůček správně připravit. Když budete spěchat, můžete ho vložit do tlakového hrnce. Když vás přepadne nostalgie, můžete ho dát péci do trouby. Sous vide je ovšem zdaleka nejjistější způsob, jak připravit legendární pokrm hned na první pokus a s minimem vynaložených prostředků. Díky sous vide navíc budete mít připravené maso, které kdykoliv během následujících několika dní můžete proměnit v čerstvý šťavnatý kousek, bez jakékoliv ztráty chuti.

V tomto receptu se dozvíte postup přípravy sous vide bůčku.

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravte vodní lázeň

V tomto případě máte na vybranou:

Středně propečený bůček: Pro propečený, ale stále šťavnatý vepřový bůček předehřejte vodní lázeň na 68 °C.

Propečený bůček: Pro zcela propečený bůček s viditelnou texturou, který jde dobře od kosti, předehřejte vodní lázeň na 80 °C.

2
hotovo
3 min

Vložte do sáčku

Do sáčku vložte vepřový bůček, koření, bylinky, sůl a víno nebo jinou tekutinu, kterou jste si vybrali (podle potřeby a chuti).

3
hotovo
7 - 24 h

Vařte

Sáček ponořte do vodní lázně tak, aby maso nikde nevyčnívalo z vody. Připevněte k okraji hrnce. Při teplotě 68 °C vařte 24 hodin. Při teplotě 80 °C vařte 7 hodin.

4
hotovo
2 min

Vyjměte ze sáčku

Po uvaření masa sáček opatrně vyjměte z vody. Nechte trochu zchladit. Rozbalte a vyjměte vepřový bůček. Šťávu z masa nalijte do misky a ponechte pro přípravu omáčky.

5
hotovo
5 min

Připravte omáčku

Šťávu z masa nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezhoustne.

6
hotovo
5 min

Maso potřete omáčkou

Za pomoci štětce potřete bůček omáčkou rovnoměrně ze všech stran.

7
hotovo
10 min

Nakrájejte a podávejte

Vepřový bůček nakrájejte na menší plátky, naaranžujte na talíř nebo prkénko a podávejte.

TIP: Vepřový bůček můžete servírovat za tepla i za studena. Výborně se hodí jako hlavní jídlo i jako zobání k pivu, vínu a dalším alkoholickým nápojům.

ladyambientte

Sous vide jogurt
předchozí
Sous vide jogurt
Dokončete
Další
Sous vide křupavá kuřecí stehna

Přidej svůj komentář