Background Image

Sous Vide kuřecí paštika

0 0
Sous Vide kuřecí paštika

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
115 g slanina jemně nakrájená
3 šalotka jemně nasekané
2 snítky tymián čerstvý
240 ml brandy
450 g kuřecí játra očištěných
4 vejce
60 ml smetana ke šlehání
2 čajové lžičky sůl

Tato jemná sous vide kuřecí paštika s brandy, uzenou slaninou a šalotkami je skvélé jídlo na toastové body nebo jako dip. Udržujte ji v chladničce až 2 týdny a vychutnejte si každé sousto.

Ingredience

Recept

Sdílet

Kachní paštika je u nás oblíbenou pochoutkou, kterou bychom nejraději jedli každý den.  A díky vaření Sous Vide je příprava tak rychlá a snadná! Nejraději ji máme na máslových toastech s nakládanou červenou cibulkou. Tato paštika vydrží v chladničce až 2 týdny (pokud ji samozřejmě nesníte dřív).

 

Postup

1
Hotovo
15 minut

Příprava

Nastavte sous vide vařič na teplotu 68°C. Mezitím v pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte slaninu, šalotky a tymián. Na střední teplotě smažte, často míchejte, dokud se tuk ze slaniny neuvolní a šalotky lehce nezkaramelizují, přibližně 15 minut. Odstavte pánev z ohně a přidejte brandy. Seškrábněte všechny opečené kousky ze dna pánve. Nechte směs vychladnout alespoň 15 minut. Poté směs přeceďte přes jemné sítko do středně velké mísy a rezervujte tekutinu. Pevné zbytky vyhoďte.

2
Hotovo
3 minuty

K játrům..

Ve food processoru nebo mixéru spojte rezervovanou brandy, kuřecí játra, vejce, smetanu a sůl. Mixujte, dokud nevznikne úplně hladká směs, přibližně 3 minuty.

3
Hotovo
1 hodina 30 minut

Zavařit..

Směs rozdělte rovnoměrně mezi čtyři 240ml sklenice na konzervování nebo sáčku. Ve skleničkách to vypadá lépe i v případě, když budete chtít dát paštiku jako dárek. Každou sklenici uzavřete a jemně ji vložte do vodní lázně. Nastavte časovač na 1,5 hodiny.

4
Hotovo
12 hodin

Po dovaření..

Po uplynutí času vyjměte sklenice z vodní lázně. Přeneste je do ledové lázně a nechte úplně vychladnout. Ochlazenou paštiku skladujte v chladničce alespoň 12 hodin před podáváním. Vydržte - vyplatí se to :) Ozdobte, čím máte rádi a podávejte. Přeji dobrou chuť.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

předchozí
Sous Vide kuřecí křidélka s česnekem
předchozí
Sous Vide kuřecí křidélka s česnekem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here