Background Image

Kuřecí rolka plněná klobásou a sýrem

0 0
Kuřecí rolka plněná klobásou a sýrem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g kuřecí prsa
200 g klobása
1 svazek divokého chřestu
1 vejce
10 g suché sherry
50 g čedar
50 g hladká mouka
40 g Bramborové vločky

Kuřecí rolka plněná klobásou, sýrem a divokým chřestem, vařená pomocí sous-vide pro dokonalou šťavnatost. Křupavý obal z bramborových vloček a rychlá příprava – ideální recept na lahodný oběd nebo večeři.

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na kuřecí rolku plněnou klobásou a sýrem je skvélém příkladem toho, jak lze spojit jednoduché suroviny do jednoho delikátního pokrmu. Kuřecí prsa, jemně plněná směsí klobásy, sherry a sýra, jsou díky metodě sous-vide dokonale šťavnatá a měkká. Pokrm je pak dokončen křupavou obalou z mouky, vejce a bramborových vloček, což dodává zajímavou texturu. Tento recept je ideální volbou pro slavnostní večeři nebo jako elegantní hlavní chod pro každou příležitost. Jemné kombinace chutí divokého chřestu a sýra skvěle doplňují charakteristickou chuť kuřecího masa.

Pro tento recept by se hodily spíše tužší, pevné klobásy, které dobře drží tvar při míchání a vaření. Pikantní klobásy jsou skvélé, pokud máte rádi trochu ostrosti, ale záleží na vašich preferencích. Můžete použít například klasické klobásy typu „salsiccia“ (italské klobásy), nebo jiné tužší klobásy, které mají výraznou chuť a nejsou příliš mastné.

Sherry je alkoholický nápoj, konkrétně fortifikované víno (sherry), které má výraznou chuť. Pokud byste neměli sherry k dispozici, můžete použít suché bílé víno jako alternativu. Sherry má však specifickou chuť, která může přidat unikátní charakter receptu, takže pokud je to možné, doporučuji použít právě sherry.

Bramborové vločky jsou sušené brambory, které byly rozdrceny na malé kousky nebo tenké plátky. Používají se v kuchyni pro přípravu různých pokrmů, jako je bramborová kaše nebo k zahuštění polévek. V tomto receptu slouží k obalení, aby obal byl křupavý. Můžeš je najít v obchodech se surovinami pro přípravu bramborových jídel. Pokud nemáš bramborové vločky, můžeš zkusit použít bramborovou kaši v prášku jako náhradu.

 

Toto jsou všechny ingredience, které by mohly vyvolávat nejrůznější otázky a nyní by mělo být vše jasnější :). Tak hurá do kuchyně!

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava náplně

Smíchejte maso z klobásy s vejcem, sherry, solí a pepřem. Vznikne vám směs, kterou použijete jako náplň do kuřecího masa.

2
Hotovo
10 minut

Příprava kuřecích prsou

Kuřecí prsa rozřízněte podélně na tenké plátky a jemně je naklepejte, aby byla co nejtenčí a dobře se rolovala. Na každý plátek masa položte vrstvu připravené klobásové směsi a kousek čedaru. Pomocí potravinové fólie pevně zarolujte kuřecí prsa se směsí. Fólii použijte na pomoc, aby vám vznikla rovná a kompaktní roláda.

3
Hotovo
90 minut

Sous-vide vaření

Roládu vložte do vakuového sáčku a vařte v sous-vide při 65°C po dobu 1,5 hodiny. Tento krok je důležitý pro zachování šťavnatosti a měkkosti masa.

4
Hotovo
10 minut

Obalení a smažení

Po uplynutí 1,5 hodiny vyjměte roládu z vakuového sáčku, odstraňte fólii a obalte ji v mouce, vejci a bramborových vločkách. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a roládu smažte dozlatova ze všech stran, asi 3–4 minuty na každé straně.

5
Hotovo
2 minuty

Podávání

Roládu nakrájejte na plátky a podávejte teplou, ideálně s čerstvým salátem nebo přílohou dle chuti.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Korejská BBQ vepřová žebra
předchozí
Korejská BBQ vepřová žebra
žebírka v coca cole
další
Marinovaná vepřová žebírka s citrusy a nálevem z Coca-Coly
Korejská BBQ vepřová žebra
předchozí
Korejská BBQ vepřová žebra
žebírka v coca cole
další
Marinovaná vepřová žebírka s citrusy a nálevem z Coca-Coly

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here