Background Image

Kuřecí stehno

0 0
Kuřecí stehno

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kuřecí stehno
dle chuti sůl
dle chuti pepř
volitelně tymián
volitelně česnek
volitelně rozmarýn
1 polévková lžíce rostlinný, řepkový nebo rýžový olej
1 šalotka
1 sklenka víno
kousek máslo
1 lžíce citronová šťáva

Super chutné a mnohem lepší než v mnoha pětihvězdičkových restauracích.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tohle kuřecí stehno určitě nebudete dělat jen jednou!

V tomto receptu budeme pracovat s kuřecími stehny s kostí. A protože každý má rád trochu jiný styl propečení, přidáváme i tabulku s teplotou a načasováním.

Požadovaná textura: Pevná, velmi šťavnatá, mírně tuhá

  • Teplota: 66°C
  • Rozsah vaření: 1 až 4 hodiny

Textura: Jemná a velmi šťavnatá

  • Teplota: 74°C
  • Rozsah časování: 1 až 4 hodiny

Textura: Odpadání z kosti

  • Teplota:  74°C
  • Rozsah časování: 4 až 8 hodin

Postup

1
Hotovo
dle možností vařiče

Okořenit a do lázně

Předehřejte svůj vařič na požadovanou konečnou teplotu podle tabulky uvedené zde. Kuřecí stehna bohatě osolte a opepřete. Vložte do sáčku a šup s tím do vodní lázně. Pokud je kuře správně utěsněno, mělo by se potopit. Vařte podle časových tabulek pro preferovanou úroveň propečení.

2
Hotovo
5 minut

Připravíme ledovou lázeň

Jakmile se kuře vaří požadovanou dobu, přesuňte kuře v pytlích do připravené ledové lázně, aby zcela vychladlo. V této fázi lze kuře před dokončením a podáváním skladovat v lednici až tři dny.

3
Hotovo
5 minut

Po uvaření

Vyjměte kuře ze sáčku, odstraňte všechno koření a položte je na talíř vyložený papírovou utěrkou. Ze sáčku prsty seškrábněte veškerou šťávu a přeneste vše do malé misky, abyste to mohli později použít na omáčku.

4
Hotovo
9 minut

Vezmeme pánev

Kvalitní nepřilnavou nebo litinovou pánev s jednou polévkovou lžící / 15 ml rostlinného, řepkového nebo rýžového oleje rozpalte na střední teplotu. Jakmile se začne olej třpytit, stehno opatrně vložíme do horkého oleje kůží dolů. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte pružnou štěrbinovou rybí stěrku nebo prsty mírně zatlačte na kuře, abyste získali dobrý kontakt mezi kůží a pánví. Pokud jste velmi citliví na malé stříkance oleje, doporučujeme nosit rukavice a dlouhé rukávy. Kuře vařte, občas zvedněte roh špachtlí, abyste nahlédli pod (pokud se kuře pomocí špachtle hned nezvedá, netlačte na něj násilím. Nechte ho vařit déle, dokud se přirozeně neuvolní). Pokračujte ve vaření, dokud není kůže velmi hnědá a zcela křupavá, celkem 4 až 5 minut.

Kuře otočte a opékejte druhou stranu, dokud se kuře neprohřeje, asi o 1 minutu déle. Přeneste kuře na talíř vyložený papírovou utěrkou, zatímco budete připravovat omáčku na pánvi.

5
Hotovo
9 minut

Omáčka

Začněte tím, že do pánve přidáte mletou šalotkou nebo česnek. Vařte, dokud nebude voňavý, poté přidejte sklenku vína spolu s odloženou kuřecí šťávou, kterou jste si schovali ze sous vide sáčku. V případě potřeby můžete přidat i celozrnnou hořčici. Vmíchejte kousek másla spolu s nasekanými bylinkami a citronovou šťávou podle potřeby. Dochutíme solí a pepřem. Pokud se omáčka zdá příliš hustá, přidejte několik polévkových lžic vody a intenzivně míchejte.

6
Hotovo
3 minuty

Servírujeme

Spojíme maso a omáčku a okamžitě neseme na stůl. Dobrou chuť.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

hovězí krátká žebírka
předchozí
Sous Vide Hovězí žebírka
Uzený brisket
další
Sous Vide Brisket
hovězí krátká žebírka
předchozí
Sous Vide Hovězí žebírka
Uzený brisket
další
Sous Vide Brisket

Přidejte svůj komentář