blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: Česká

Cuisine: Česká

České jídlo vyžaduje přeprogramování kulinářského myšlení: Tuk je chuť, tuk je dobrý a cholesterol je váš přítel. Pokud vám to zní osvobozujícím způsobem, vyhrňte si rukávy a přitáhněte si židli. V českém stravování se odráží závan vlivů sousedních zemí na této křižovatce Evropy. Mezi germánské importy patří pečená husa, kysané zelí a knedlíky. Česká kuchyně si také přizpůsobila řízky (obalované a smažené kuřecí nebo vepřové placky) z Vídně, guláš z Maďarska a další slovanské základy – zakysanou smetanu, ocet, kyselou zeleninu, okurky – z Východu. A přestože česká kuchyně obsahuje mnoho věcí, není kořeněná, plná bylinek – ani lehká.

Na českém stole převládá maso a sacharidy. Nejoblíbenějším typickým českým jídlem je Vepřová s knedlíkem a se zelím – vepřová pečeně podávaná s kysaným zelím a knedlíkem. Toto jídlo potěší příznivce prosté domácí kuchyně.

Svíčková na smetaně (plátky hovězí svíčkové, dušené v troubě a podávané ve smetanové omáčce s ozdobou z brusinek a kopečkem šlehačky) je další haute klasika z tradiční české kuchyně. Jak tedy vidíte, česká kuchyně rozhodně nepatří mezi nejzdravější na světě.

Sdílet

Vepřová panenka v pancette metodou sous vide

Čas vaření: 2 hod.
  • Vepřové maso
  • Česká Česká

Barbora

8.8.2022
Like 1
Sdílet

Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem

Čas vaření: 320
  • Drůbež
  • Česká Česká
Tenhle recept mě opravdu překvapil a musím uznat, že pomerančová cizrna s fenyklem je prostě bomba. Když budete mít chuť, můžete si místo kuřete udělat rybu. Taky to bude príma!

Monika Braunová

9.5.2022
Like 3
Sdílet

Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide

Čas vaření: 140 min
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Pokud chcete mít plátky krásně vysoké, maso si před zatavením do vakuovací fólie svažte potravinářským provázkem, který je nutný před krájením sundat. Jako přílohu můžete zvolit bramborové pyré, celerové pyré,...

Monika Braunová

4.5.2022
Like 8
Sdílet

Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Čas vaření: 105 min
  • Drůbež
  • Česká Česká
Ať už budeme mluvit o křupavé kůžičce nebo šťavnatém masu, všichni se asi shodneme na tom, že nejlepší je kachna. V naší redakci jsme přivedli kachní prsíčka až k dokonalosti sous vide...

Monika Braunová

1.4.2022
Like 27
Sdílet

Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)

Čas vaření: 2,5 - 3,5 h
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Vzhledem k množícím se dotazům na naši redakci vám představujeme vepřový tenderloin steak tak, jak ho máme nejradši. Vepřový tenderloin je pro kuchaře naprosto perfektní maso – jednoduše se připravuje a...

ladyambientte

26.3.2022
Like 73
Sdílet

Sous vide vepřový bůček

Čas vaření: 8 - 25 h
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Patříte mezi sous vide nováčky? Ničeho se nebojte! Sous vide vaření se vyznačuje tím, že budete-li metodou sous vide vařit jakékoliv tvrdší maso jako třeba vepřový bůček, nakonec dostanete neodolatelný...

ladyambientte

20.3.2022
Like 26
Sdílet

Vepřové kotlety s česnekem a sušenými rajčaty

Čas vaření: 2 hod 15 min
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Sous-vide je zřejmě nejlepším způsobem přípravy pro vepřové kotlety. Zajistíme jejich šťavnatost uvnitř, dostaneme do nich skvělou chuť a pokud je zakončíme na grilu nebo opečeme, budou i lehce křupavé....

Iva Dohnalová

7.2.2022
Like 2
Sdílet

Sous-vide vepřová panenka v bylinkové krustě

Čas vaření: 2 hod 30 min
  • Vepřové maso
  • Česká Česká
Vepřová panenka se dá připravit na mnoho způsobů, ale často z nich vyjde dost vysušená. A proto je dokonalým masem pro přípravu sous-vide! Tímto způsobem nejen že bude šťavnatá a...

Iva Dohnalová

22.1.2022
Like 3
Sdílet

Kapustičky s miso máslem a kešu oříšky

Čas vaření: 1 hod 15 min
  • Zelenina
  • Česká Česká
Tyto kapustičky chutnají skvěle jak samostatně, tak i jako příloha k hlavnímu jídlu. Příprava je rychlá a jednoduchá a výsledkem budete překvapeni. Měkkou zeleninu báječně zjemní máslo s misem a...

Iva Dohnalová

3.1.2022
Like 2
Sdílet

Černá čočka beluga sous-vide

Čas vaření: 1 hod 20 min
  • Luštěniny
  • Česká Česká
Beluga je nejen prospěšná pro vaše tělo, ale také chuťově výborná. Její oříšková chuť a textura se ještě zdokonalí při vaření sous-vide. Můžete ji pak použít jako základ do hlavního...

Iva Dohnalová

30.11.2021
Like 2
Další

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Petr: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Jurij: Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
  • Admin: Sous-vide tabulky vaření – teploty a časy
  • Miloslav: Sous-vide tabulky vaření – teploty a časy
  • Stenleyx: Sous vide kuřecí prsíčka

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....