Background Image

Sous Vide Krůtí Prso

0 0
Sous Vide Krůtí Prso

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2-2,5 kg krůtí prso bez kosti
1 lžička tymián
1 lžička šalvěj
1 lžička rozmarýn
dle chuti sůl a pepř
1,5 až 2 gramy česnekový prášek
1,5 až 2 gramy cibulový prášek

Tento recept na Sous Vide Krůtí Prso je jednoduchý a zaručí vám šťavnaté, křehké a plné chuti krůtí prso. Stačí krůtí prso, koření a sous vide technika pro dokonalý výsledek, který si zamilujete.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na krůtí prso v sous vide je absolutně nejjednodušší způsob, jak připravit nejšťavnatější, nejchutnější a nejjemnější krůtí prso, jaké jste kdy jedli! K přípravě tohoto snadného receptu potřebujete pouze krůtí prso bez kosti, krůtí koření a vodní lázeň sous vide.

Postup

1
Hotovo
2,5 hodiny

Připravte lázeň a vařte

Zahřejte vodu pomocí sous vide přístroje na 65°C. Vyjměte krůtí prso z obalu. Pokud je v síťce, můžete ji buď nechat, nebo odstranit. Vložte prso do vakuového sáčku nebo velkého zipového sáčku. Do sáčku přidejte krůtí koření a promněte koření do masa. Sáček můžete uzavřít buď pomocí vakuového sealeru, nebo použít metodu "vytlačení vzduchu" se Ziplock sáčkem. Sáček s krůtím prsem vložte téměř celé pod vodu, nechte asi 1 cm vrchní části sáčku nad vodou, aby voda vytlačila co nejvíce vzduchu kolem masa. Poté sáček uzavřete. Vložte uzavřené krůtí prso do vodní lázně. Vařte po dobu 2,5 hodiny. Po uplynutí času vyjměte krůtí prso z vodní lázně. Můžete ho ihned nakrájet a podávat přímo z vakuového sáčku, nebo použít šťávy z vakuového sáčku k dochucení a zhnědnutí prsa v troubě pro hezký finiš.

2
Hotovo
3 minuty

Volitelné dokončení v troubě

Otevřete sáček a pomocí kuchyňských kleští přeneste krůtí prso na drátěný rošt umístěný na plechu s hliníkovou fólií. Šťávy z vakuového sáčku přelijte do malého hrnce na sporáku a na vysokém ohni nechte 10 minut zredukovat. Předhřejte grilovací funkci trouby na vysoký stupeň a umístěte rošt do středu trouby. Naneste redukovanou šťávu na vnější stranu krůtího prsa a dejte ho na 3 minuty pod gril do trouby. Po uplynutí času vyjměte krůtí prso z trouby, nechte 5 minut odpočívat, poté nakrájejte a podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Šťavnatá krůtí prsa ve slanině – Dokonalá kombinace šťavnatosti a křupavosti díky metodě sous vide!
předchozí
Šťavnatá krůtí prsa obalená ve slanině
Šťavnatá krůtí prsa ve slanině – Dokonalá kombinace šťavnatosti a křupavosti díky metodě sous vide!
předchozí
Šťavnatá krůtí prsa obalená ve slanině

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here