Ingredience
- 2-2,5 kg krůtí prso bez kosti
- 1 lžička tymián
- 1 lžička šalvěj
- 1 lžička rozmarýn
- dle chuti sůl a pepř
- 1,5 až 2 gramy česnekový prášek
- 1,5 až 2 gramy cibulový prášek
Recept
Tento recept na krůtí prso v sous vide je absolutně nejjednodušší způsob, jak připravit nejšťavnatější, nejchutnější a nejjemnější krůtí prso, jaké jste kdy jedli! K přípravě tohoto snadného receptu potřebujete pouze krůtí prso bez kosti, krůtí koření a vodní lázeň sous vide.
Postup
|
1 Hotovo 2,5 hodiny |
Připravte lázeň a vařteZahřejte vodu pomocí sous vide přístroje na 65°C. Vyjměte krůtí prso z obalu. Pokud je v síťce, můžete ji buď nechat, nebo odstranit. Vložte prso do vakuového sáčku nebo velkého zipového sáčku. Do sáčku přidejte krůtí koření a promněte koření do masa. Sáček můžete uzavřít buď pomocí vakuového sealeru, nebo použít metodu "vytlačení vzduchu" se Ziplock sáčkem. Sáček s krůtím prsem vložte téměř celé pod vodu, nechte asi 1 cm vrchní části sáčku nad vodou, aby voda vytlačila co nejvíce vzduchu kolem masa. Poté sáček uzavřete. Vložte uzavřené krůtí prso do vodní lázně. Vařte po dobu 2,5 hodiny. Po uplynutí času vyjměte krůtí prso z vodní lázně. Můžete ho ihned nakrájet a podávat přímo z vakuového sáčku, nebo použít šťávy z vakuového sáčku k dochucení a zhnědnutí prsa v troubě pro hezký finiš. |
|
2 Hotovo 3 minuty |
Volitelné dokončení v trouběOtevřete sáček a pomocí kuchyňských kleští přeneste krůtí prso na drátěný rošt umístěný na plechu s hliníkovou fólií. Šťávy z vakuového sáčku přelijte do malého hrnce na sporáku a na vysokém ohni nechte 10 minut zredukovat. Předhřejte grilovací funkci trouby na vysoký stupeň a umístěte rošt do středu trouby. Naneste redukovanou šťávu na vnější stranu krůtího prsa a dejte ho na 3 minuty pod gril do trouby. Po uplynutí času vyjměte krůtí prso z trouby, nechte 5 minut odpočívat, poté nakrájejte a podávejte. |





