Background Image

Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu

0 0
Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g mleté kuřecí maso Přibližně 32g na 14 kuliček.
1 lžíce olivový olej Doporučujeme extra panenský olivový olej.
2 stroužky česnek
1 lžička oregano čerstvé Doporučujeme čerstvé oregano
1 lžička košer sůl Může být i mořská nebo himalájská sůl.
1/2 lžičky citronová kůra
20 g panko strouhanka
Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
Na servírování citrón

Kuřecí maso je nízkotučné a ideální pro zdravý jídelníček. Karbanátky připravené metodou sous-vide budou díky této technice šťavnaté a plné intenzivní chuti.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V letních měsících často připravuji lehké karbanátky z kuřecího masa. Karbanátky vařené metodou sous-vide zůstávají šťavnaté a zároveň dokonale zvýrazní chutě dalších ingrediencí, jako je česnek, čerstvé oregano, citron a čerstvě mletý černý pepř. Pojďme se podívat, jak na to.

Postup

1
Hotovo
4 minuty

Příprava směsi

Předehřejte sous vide vařič na 63,3 °C.
Ve střední misce smíchejte mleté kuřecí maso, olivový olej, česnek, oregano, sůl, citronovou kůru a čerstvě mletý pepř. Rukama směs důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Nakonec jemně vmíchejte panko strouhanku.

2
Hotovo
2 hodiny

Vaření v sous vide lázni

Kuřecí směs rozdělte na 12–14 kuliček. Každou kuličku opatrně přeneste do velkého sáčku na zip a pečlivě ho uzavřete metodou ponoření do vody (technika sous-vide). Dávejte pozor, aby se masové kuličky nerozbily. Následně vložte sáček do sous-vide lázně a nechte vařit po dobu 2 hodin.

3
Hotovo
5-7 minut

Dokončení přípravy

Po uplynutí 2 hodin vyjměte sáček z vodní lázně. Masové kuličky přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na grilovací funkci a nastavte teplotu na 200 °C. Grilujte karbanátky 5–7 minut, dokud nezezlátnou, přičemž je během této doby jednou otočte.

4
Hotovo
1 minuta

Servírování

Hotové karbanátky přendejte na talíř a podávejte s měsíčky citronu. Pokud hledáte jinou přílohu - doporučujeme řecký salát, pečené brambory, ale výbornou volbou je i kuskus s citronem nebo grilovaná zelenina. Dobrou chuť!

blank
Lahodné kuřecí prso sous vide
předchozí
Lahodné kuřecí prso sous vide
nudle s liškami
další
Sous Vide liškové nudle
Lahodné kuřecí prso sous vide
předchozí
Lahodné kuřecí prso sous vide
nudle s liškami
další
Sous Vide liškové nudle

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here