Ingredience
- 115 g slaninajemně nakrájená
- 3 šalotkajemně nasekané
- 2 snítky tymián čerstvý
- 240 ml brandy
- 450 g kuřecí játraočištěných
- 4 vejce
- 60 ml smetana ke šlehání
- 2 čajové lžičky sůl
Recept
Kachní paštika je u nás oblíbenou pochoutkou, kterou bychom nejraději jedli každý den. A díky vaření Sous Vide je příprava tak rychlá a snadná! Nejraději ji máme na máslových toastech s nakládanou červenou cibulkou. Tato paštika vydrží v chladničce až 2 týdny (pokud ji samozřejmě nesníte dřív).
Postup
|
1 Hotovo 15 minut |
PřípravaNastavte sous vide vařič na teplotu 68°C. Mezitím v pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte slaninu, šalotky a tymián. Na střední teplotě smažte, často míchejte, dokud se tuk ze slaniny neuvolní a šalotky lehce nezkaramelizují, přibližně 15 minut. Odstavte pánev z ohně a přidejte brandy. Seškrábněte všechny opečené kousky ze dna pánve. Nechte směs vychladnout alespoň 15 minut. Poté směs přeceďte přes jemné sítko do středně velké mísy a rezervujte tekutinu. Pevné zbytky vyhoďte. |
|
2 Hotovo 3 minuty |
K játrům.. |
|
3 Hotovo 1 hodina 30 minut |
Zavařit.. |
|
4 Hotovo 12 hodin |
Po dovaření.. |





