Background Image

Šťavnaté a lahodné miniburgery

0 0
  • Sdílet
  • 164 Zobrazení
  • Like 1
  • 2–4 hodiny (v závislosti na délce sous vide vaření)
  • Porce 6
  • Střední
  • 52 °C
Šťavnaté a lahodné miniburgery

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g mleté hovězí maso
2 lžíce steakové koření
1 lžíce olivový olej
12 malých plátků čedar
12 malých burgerové housky

Připravte si ty nejšťavnatější sous vide burger slidery! Díky pomalému vaření ve vodní lázni a rychlému opečení budou vaše miniburgery neodolatelné. Perfektní recept na grilování, večírky i sledování zápasů.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous vide burger slidery jsou skvělou volbou pro každou příležitost! Díky preciznímu vaření ve vodní lázni zůstanou dokonale šťavnaté a chuťově intenzivní. Stačí je rychle opéct na pánvi nebo grilu, přidat plátek čedaru a podávat v měkké housce. Tento recept je ideální na grilovačky, večírky nebo sledování sportovních utkání. Užijte si miniburgery, které chutnají jako pravý steak!

Doba vaření sous vide podle stupně propečení

Při přípravě burgerů metodou sous vide je klíčové zvolit správnou teplotu a délku vaření podle požadovaného stupně propečení.

Stupeň propečení Teplota sous vide Doba vaření
Rare (krvavé) 49–52 °C 40 minut – 2 hodiny
Medium rare (středně krvavé)  52–54 °C 45 minut – 3 hodiny
Medium (střední) 55–57 °C 45 minut – 3 hodiny
Medium well (středně propečené) 58–60 °C 45 minut – 3 hodiny
Well done (dobře propečené) 60–65 °C 1 – 3 hodiny

Důležité tipy pro vaření sous vide burgerů

  • Minimální doba vaření: 45 minut – zajistí rovnoměrné prohřátí masa.
  • Maximální doba vaření: 3 hodiny – burgery zůstanou šťavnaté, ale při delším vaření se může změnit textura masa.
  • Nezapomeňte na finální opečení! Po vyjmutí z vakuového sáčku je důležité burgery rychle opéct na rozpálené pánvi nebo grilu (20–30 sekund na každé straně), aby získaly křupavou kůrku.

Tato metoda zajistí, že burgery budou dokonale propečené přesně podle Vašich preferencí!

Postup

1
Hotovo
1 hodina

Příprava masa

Smíchejte mleté hovězí maso s kořením a vytvarujte 12 malých burgerů. Položte je na tác vyložený alobalem a dejte na 1 hodinu do mrazáku. Následně vyjměte slidery z mrazáku a vložte po čtyřech kusech do tří plastových sáčků se zipem.

2
Hotovo
minimálně 45 minut

Sous vide

Nastavte Vámi preferovanou teplotu pro přípravu masa na Vašem sous vide vařiči. Následně použijte metodu vytlačení vzduchu („water displacement method“) – ponořte sáčky téměř celé do vody a poté je uzavřete. Umístěte sáčky do sous vide přístroje a nechte vařit. Po vyjmutí nechte slidery odpočinout na papírové utěrce 10–15 minut.

3
Hotovo
1 minuta

Finální úprava

Pánev: Zahřejte olivový olej v litinové pánvi na vysokou teplotu a opékejte slidery 20–30 sekund z každé strany.

Gril: Alternativně je můžete grilovat na vysokém žáru 20–30 sekund z každé strany.

Na každý slider položte plátek čedaru a podávejte v housce. Přidat můžete oblíbené ingredience, jako je kečup, hořčice, burgerová omáčka, nakládané okurky, rajčata nebo cibule, ale tyto burgery jsou tak chutné, že si je můžete vychutnat i bez nich!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Tri Tip
předchozí
Sous Vide Tri-Tip Steak
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
další
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
Sous Vide Tri Tip
předchozí
Sous Vide Tri-Tip Steak
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
další
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here