Background Image

Keto trhané vepřové maso

0 0
Keto trhané vepřové maso

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3.6 kg vepřová plec Může být i krkovice
1.5 lžičky paprika sladká
5 lžiček himalájská růžová sůl Může být i mořská sůl
1 lžička česnekový prášek
1 lžička cibulový prášek
1 lžička celerová sůl
1 lžička pepř čerstvě mletý
1 lžička semínka koriandru
1 lžička tekutý kouř
240 ml jablečný ocet
1.5 lžičky kečup bez cukru
1 lžíce erythritol Může být i jiné sladidlo dle vlastního výběru.
1.5 lžičky chilli vločky

Šťavnaté, pomalu vařené vepřové maso s bohatou chutí koření a octové omáčky ve stylu North Carolina.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřové trhané maso, známé v USA jako „pulled pork“, je ideální z vepřové krkovice nebo plece. Hotové je, když je maso tak křehké, že se dá trhat prsty (vnitřní teplota cca 96°C). Tento recept zahrnuje směs koření a přípravu North Carolina octové omáčky. A jak název napovídá, všechny ingredience jsou vhodné pro Keto Dietu. Maso můžete marinovat přes noc nebo hned pokračovat v přípravě. Skvěle se hodí pro vepřové sendviče.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava kořenicí směsi

Nejprve si připravíme suchou kořenicí směs. V míse smícháme sladkou papriku, česnekový a cibulový prášek, mletý pepř, himalájskou růžovou sůl, celerovou sůl, semínka koriandru a nakonec přidáme i trochu tekutého kouře, který dodá masu autentické aroma. Vše důkladně promícháme. Přibližně jednu polévkovou lžíci směsi si odložíme stranou – použijeme ji později při dokončení masa.

2
Hotovo
5 minut

Příprava masa

Vepřovou plec nebo krkovici důkladně obalíme v připravené kořenicí směsi. Maso vložíme do vakuového sáčku a dobře zavakuujeme. Pokud máme čas, necháme maso odpočinout v lednici ideálně přes noc, aby se chutě mohly krásně rozvinout. Není to však nutné – pokud spěcháme, můžeme pokračovat rovnou k dalšímu kroku.

3
Hotovo
18 hodin

Vaření metodou sous-vide

Připravíme si vodní lázeň a předehřejeme ji na 73,9 °C. Sáček s kořeněným masem vložíme do lázně a vaříme pomalu po dobu 18 hodin. Díky této metodě zůstane maso krásně šťavnaté a rozpadavé. Po uvaření sáček vyjmeme z lázně a maso vyndáme na talíř. Výpek z vakuového sáčku si uchováme stranou – bude se nám ještě hodit při finální úpravě.

4
Hotovo
5 minut

Příprava North Carolina octové omáčky

Mezitím si připravíme jednoduchou octovou omáčku, která je typická pro americké pulled pork. V misce smícháme jablečný ocet, lžičku a půl kečupu bez cukru, erythritol (nebo jiné keto sladidlo), himalájskou sůl, chilli vločky a pepř. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odstát, aby se chutě propojily.

5
Hotovo
30-60 minut

Dopečení na grilu

Gril nebo troubu předehřejeme na střední teplotu. Maso lehce potřeme octovou omáčkou a posypeme zbylou kořenicí směsí, kterou jsme si odložili. Vložíme na gril (nebo do trouby na rošt) a pečeme přibližně 30 až 60 minut – podle velikosti masa a požadované křupavosti. Během pečení maso pravidelně potíráme výpekem ze sáčku, aby zůstalo šťavnaté a získalo krásně karamelizovaný povrch.

6
Hotovo
5 minut

Trhání masa

Upečené maso necháme několik minut odpočinout, poté ho vidličkami nebo prsty natrháme na menší kousky. Pokud jsme ho vařili správně, mělo by se trhat téměř samo a být krásně měkké a vláčné.

7
Hotovo
2 minuty

Servírování

Trhané maso podáváme ještě teplé – nejlépe v keto housce s trochou octové omáčky, zelným salátem nebo čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

blank
Plněná vepřová pečeně
předchozí
Sous Vide plněná vepřová pečeně
JC’s Perfect 36h BBQ vepřová žebírka
další
Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin
Plněná vepřová pečeně
předchozí
Sous Vide plněná vepřová pečeně
JC’s Perfect 36h BBQ vepřová žebírka
další
Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here