Ingredience
- 1.4 kg vepřová žebra
- 30 g sladká uzená paprika
- 150 g hnědý cukr
- 5 g černý pepř
- 40 g sůl
- 15 g chilli prášek
- 15 g cibulový prášek
- 15 g česnekový prášek
- na potření med
- na potření dijonská hořčicenebo olivový olej
Recept
Toto je perfektní recept na vepřová žebra. Je to dlouhý proces a trochu komplikovaný, ale věřte, stojí to za to.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Smícháme koření a naneseme na maso |
2 Hotovo 38 hodin |
Vaříme |
3 Hotovo 30 minut |
Doděláme v trouběPředehřejte troubu na 125 stupňů C. Až budete připraveni dohotovit žebra, vyjměte žebra ze sáčku a veškerou tekutinu ze sáčku nalijte do hrnce. Tekutinu ze sáčků vařte, dokud se nezredukuje na hustou omáčku, kterou lze použít na potření masa. A to můžete udělat právě nyní. Po potření omáčkou z obou stran a všech okrajů vložíme na 30 minut do trouby vyhřáté na 125 °C. |
4 Hotovo 35 minut |
Servírujeme |