Background Image

Keto trhané vepřové maso

0 0
Keto trhané vepřové maso

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3.6 kg vepřová plec
1.5 lžičky paprika sladká
1 polévková lžíce + 2 lžičky himalájská růžová sůl
1 lžička česnekový prášek
1 lžička cibulový prášek
1 lžička celerová sůl
1 lžička pepř
1 lžička semínka koriandru
1 lžička tekutý kouř
1 šálek jablečný ocet
1.5 lžičky kečup bez cukru
1 polévková lžíce erythritol nebo sladidlo dle vašeho výběru
1.5 lžičky chilli vločky

Tento recept si uložte budete ho potřebovat často..

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřové trhané maso  v USA byste ho našli pod názvem „pulled pork“ Pokrm je nejlepší z vepřové krkovice nebo plec. A je hotové ve chvíli, kdy lze maso trhat jen prsty. Maso musí být tak křehké, že půjde oddělovat od sebe jednotlivá svalová vlákna (vnitřní teplota masa je cca 96°C). Tolik k názvu a pojďme se podívat na recept…Je to skvělé  maso pro vepřové sendviče. Součástí receptu je také směs koření a  postup na přípravu North Carolina octové omáčky. A jak už název napovídá – všechny ingredience jsou také vhodné při Keto Diet. Jako u každého naloženého masa platí, že maso můžete nechat v koření marinovat přes noc a nebo rovnou dále zpracovat.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Zapnout vařič a připravit kořenící směs

Předehřejte sous vide vařič na teplotu 73.9ºC. Tedy v případě, že maso nechcete zatím jen naložit a vařit ho až další den.
Mezitím namícháme kořenící směs. Na tzv. Rub budeme potřebovat:
2 PL papriky, 1 ½ lžičky čerstvě mletého pepře, 1 PL ​​himalájské růžové soli, 1 lžičku česnekového prášku, 1 lžičku cibulového prášku, 1 lžičku celerové soli, ½ lžičky pepře, 1 lžičku semínka koriandru, 1 lžičku tekutého kouře. Směs dobře promícháme. Určitě si nechte stranou trochu směsi na pozdější dochucení. Maso ve směsi obalíme a vložíme do sáčku. A nyní je to na Vás - můžete takto maso nechat naložené přes noc a nebo postupovat dále.

2
Hotovo
18 hodin

Vaříme

Pokud se rozhodnete maso začít vařit, vložte sáček do předehřáté lázně a nastavte časovač na 18 hodin.

3
Hotovo

Nyní k omáčce

Příprava North Carolina octové omáčky probíhá smícháním následujících surovin: 1 šálku Braggsova jablečného octa, 1 ½ lžičky kečupu bez cukru, 1 polévkové lžíce erythritolu nebo sladidla dle vašeho výběru, 2 lžičky himalájské růžové soli, 1 ½ lžičky chilli vloček červené papriky, ½ lžičky čerstvě mletého pepře.

4
Hotovo
30 minut až 1 hodina

Grilujeme

Když je maso hotové, odřízněte roh sáčku a ponechte si šťávu z vepřového masa. Bude se hodit na dokončení na grilu. Předehřejte gril. Maso můžete ještě jednou posypat kořenící směsí a potřít omáčkou. Nyní to celé vložte do útrob grilu na 30 minut až 1 hodinu. Po uplynutí času maso odstraňte z grilu a natrhejte ho na kousky. Maso ještě můžete smíchat s dříve uloženou šťávou ze sáčku.

Servírování: Keto housku namažte máslem a přidejte nakrájené vepřové maso, BBQ omáčku, zelný salát a navrch pokapejte omáčkou ze Severní Karolíny.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Plněná vepřová pečeně
předchozí
Sous Vide plněná vepřová pečeně
JC’s Perfect 36h BBQ vepřová žebírka
další
Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin
Plněná vepřová pečeně
předchozí
Sous Vide plněná vepřová pečeně
JC’s Perfect 36h BBQ vepřová žebírka
další
Perfektní BBQ vepřová žebírka vařená 36 hodin

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here