Background Image

Lahodné kuřecí prso sous vide

0 0
Lahodné kuřecí prso sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
700 g nevykostěná kuřecí prsa
1 ks citrón malý, nakrájený na plátky
1 ks snítka rozmarýnu větší snítka rozmarýnu
3 lžíce máslo
Dle chuti mořská sůl
Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce olivový olej Doporučujeme extra panenský olivový olej
3-4 ks cibule malé, oloupané a nakrájené na kostičky
500 g mrkev nakrájet na větší kusy
2-3 ks pastinák oloupaný a nakrájený na proužky

I kuřecí prsa mohou být šťavnatá a rozplývat se na jazyku.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Šťavnatá a jemná kuřecí prsa připravená metodou sous-vide za 1 hodinu a 45 minut. Skvěle se krájí a rozplývají se na jazyku. Podávejte je s pečenou cibulí, mrkví a pastinákem jako chutné a vyvážené jídlo.

Postup

1
Hotovo
1 hodina 45 minut

Příprava ve vodní lázni

Předehřejte sous vide lázeň na 62,8 °C. Kuřecí prsa důkladně osolte a opepřete. Vložte je do vakuovacího (nebo zip) sáčku společně s plátky citronu, snítkou rozmarýnu a máslem. Sáček zavakuujte a nechte vařit 1 hodinu a 45 minut.

2
Hotovo
40 - 45 minut

Zapečení v troubě

Po skončení vaření vyjměte maso ze sáčku a nechte krátce odpočinout. Předehřejte troubu na 190 °C. Do pekáče vložte na větší kusy nakrájenou cibuli, mrkev a pastinák, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a dejte péct na 40 minut. Kuřecí prsa položte na zeleninu až na posledních 10–15 minut pečení, aby získala zlatavou barvu. Během pečení jednou nebo dvakrát promíchejte.

3
Hotovo
12 minut

Servírování

Po vyjmutí z trouby přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Nakrájejte kuřecí prsa na plátky a podávejte se šťávou z plechu a pečenou zeleninou. Dobrou chuť!

blank
pad thai
předchozí
Pad Thai s trhaným Sous Vide kuřetem
krůtí karbanátky
další
Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu
pad thai
předchozí
Pad Thai s trhaným Sous Vide kuřetem
krůtí karbanátky
další
Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu

1 Comments Skrýt komentáře

To fakt niekto aj robí? 2.5 hod. kuracie prsia? Dokonca pri niektorom recepte (kuracie mäso) som videl 1 až 4 hodiny ! A že rýchle recepty ! :-))) Pri hovädzom mäse som videl čas 12 hodín ! Šialené, pol dňa robiť jedno jedlo. Neuveriteľné mrhanie času a koľko elektrickej energie ! To aby som si dal nainštalovať fotovoltiku.:-)

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here