Ingredience
- 700 g nevykostěná kuřecí prsa
- 1 ks citrónmalý, nakrájený na plátky
- 1 ks snítka rozmarýnuvětší snítka rozmarýnu
- 3 lžíce máslo
- Dle chuti mořská sůl
- Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivový olejDoporučujeme extra panenský olivový olej
- 3-4 ks cibulemalé, oloupané a nakrájené na kostičky
- 500 g mrkevnakrájet na větší kusy
- 2-3 ks pastinákoloupaný a nakrájený na proužky
Recept
Šťavnatá a jemná kuřecí prsa připravená metodou sous-vide za 1 hodinu a 45 minut. Skvěle se krájí a rozplývají se na jazyku. Podávejte je s pečenou cibulí, mrkví a pastinákem jako chutné a vyvážené jídlo.
Postup
1 Hotovo 1 hodina 45 minut |
Příprava ve vodní lázni |
2 Hotovo 40 - 45 minut |
Zapečení v trouběPo skončení vaření vyjměte maso ze sáčku a nechte krátce odpočinout. Předehřejte troubu na 190 °C. Do pekáče vložte na větší kusy nakrájenou cibuli, mrkev a pastinák, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a dejte péct na 40 minut. Kuřecí prsa položte na zeleninu až na posledních 10–15 minut pečení, aby získala zlatavou barvu. Během pečení jednou nebo dvakrát promíchejte. |
3 Hotovo 12 minut |
ServírováníPo vyjmutí z trouby přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Nakrájejte kuřecí prsa na plátky a podávejte se šťávou z plechu a pečenou zeleninou. Dobrou chuť! |
1 Comments Skrýt komentáře
To fakt niekto aj robí? 2.5 hod. kuracie prsia? Dokonca pri niektorom recepte (kuracie mäso) som videl 1 až 4 hodiny ! A že rýchle recepty ! :-))) Pri hovädzom mäse som videl čas 12 hodín ! Šialené, pol dňa robiť jedno jedlo. Neuveriteľné mrhanie času a koľko elektrickej energie ! To aby som si dal nainštalovať fotovoltiku.:-)