Ingredience
- 700 g nevykostěná kuřecí prsa
- 1 malý citrónnakrájený na tenké měsíčky
- 1 velká snítka rozmarýnu
- 3 lžíce máslo
- na dochucení mořská sůl
- na dochucení čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivový olej
- 3-4 cibulemalé, oloupané a nakrájené na čtvrtky
- 500 g mrkev
- 2-3 pastinákoloupaný a nakrájený na tyčinky
Recept
Lahodné kuřecí prso sous vide. zdravé, šťavnaté..
Tato vykostěná kuřecí prsa se pečou k dokonalosti 1 hodinu a 45 minut metodou sous vide. Ve finále je maso šťavnaté a jemné, úžasně se krájí do lahodných plátků. Jako kompletní jídlo podávejte s cibulí, mrkví a/nebo pastinákem.
Postup
1 Hotovo 1 hodina 45 minut |
Předehřát vařič |
2 Hotovo 40 - 45 minut |
Až sous vide vařič zavolá...Vyjměte ze sous vide a nechte ještě vychladnout v sáčku. Rozžhavte troubu na 190 °C a maso nechte v rozehřáté troubě 40–45 minut. Na plech k masu přidejte ještě všechnu cibuli, mrkev a/nebo pastinák. To vše ještě pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem, je-li třeba. Občas jídlo na plechu promíchejte. Především proto, aby maso rovnoměrně zhnědlo. Zakryjte fólií a nechte 10 minut odpočívat. Nakrájejte k podávání se šťávou z plechu. |
1 Comments Skrýt komentáře
To fakt niekto aj robí? 2.5 hod. kuracie prsia? Dokonca pri niektorom recepte (kuracie mäso) som videl 1 až 4 hodiny ! A že rýchle recepty ! :-))) Pri hovädzom mäse som videl čas 12 hodín ! Šialené, pol dňa robiť jedno jedlo. Neuveriteľné mrhanie času a koľko elektrickej energie ! To aby som si dal nainštalovať fotovoltiku.:-)