Sous Filet Mignon s játrovým máslem

0 0
Sous Filet Mignon s játrovým máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 kusy filet mignon
1 tyčinkové máslo, nesolené změkčené tyčinkové máslo
dle chuti růžová sůl
tyčinkové máslo
2 polévkové lžíce játrová paštika
dle chuti černý pepř

Nutriční informace

Játrové máslo dodává hovězímu masu skvělou chuť.

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Perfektní medium-rare! Toto je rozhodně nejlepší vařený steak, jaký jsem měla.

V jednoduchosti je krása. A v tomto případě to platí dvojnásob.

Postup

1
Hotovo
45 minut

Přípravy

Předehřejte vodní lázeň na 55 ℃. Vezměte pěkný, vyzrálý kus hovězího masa a osolte ho. Nechte sůl asi 5 minut, aby se dostala do steaků. Maso dejte do sáčků, vložte do předehřáté lázně

2
Hotovo
3 minuty

Zatímco se steaky vaří, pracujte na složeném másle

Začněte šleháním měkkého másla, dokud nebude nadýchané a trochu světlé.

3
Hotovo
2 minuty

Přidejte játrovou paštiku

Do másla nyní přidejte játrovou paštiku, která by měla hovězímu masu dodat jemnou chuť.

4
Hotovo
30 minut

Zabalit máslo

Vezměte kus potravinářské fólie a dejte na ni máslo. Úhledně zabalíme a dáme ztuhnout do mrazáku.

5
Hotovo
14 minut

Zpět k masu

Když jsou steaky hotové, ponořte je do ledové lázně, abyste zastavili vaření. Také by to mělo snížit vnitřní teplotu masa, aby se později při konečném opékání nepřepeklo. Steak opékejte na pánvičce 1 minutu na každou stranu.

Nechte steaky 10 minut odpočinout, aby se šťáva znovu rozprostřela ve vláknech masa.

blank
Husí nohy
předchozí
Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
další
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek
Husí nohy
předchozí
Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
další
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek

Přidejte svůj komentář