Background Image

Sous Vide Hainan kuřecí rýže

0 0
Sous Vide Hainan kuřecí rýže

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g vykoštěná kuřecí prsa 2 kuřecí prsa s kůží po 200 g
Dle chuti košer sůl Může být i kuchyňská sůl
1 ks zázvor nakrájený na tenká kolečka
4 ks jarní cibulka nakrájená nahrubo
2 lžíce kecap manis Můžete nahradit lžíce sójové omáčky + lžička medu
2 lžičky čínská chile fazolová omáčka
2 lžičky čínské rýžové víno v receptu použito Shaoxing
1 lžička nekořeněný rýžový ocet Může být i jablečný ocet
420 g krátkozrnná bílá rýže
660 ml kuřecí vývar 2 lžičky vývaru stranou
k podávání Nasekaný čerstvý koriandr

Jemné pošírované kuře a voňavá kořeněná rýže inspirované tradiční čínskou klasikou, která si získává oblibu po celém světě.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Hainan kuřecí rýže je jemné pošírované kuřecí maso podávané s voňavou rýží, pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou. Tento populární pokrm jihovýchodní Asie má původ v čínském Hainanu. Díky metodě sous vide bude maso vždy šťavnaté a perfektně připravené. V receptu využijete i kecap manis, sladkou sójovou omáčku, která dodá jídlu charakteristickou chuť. Pokud některé suroviny nemáte, lze je snadno nahradit.

Postup

1
Hotovo
3 hodiny 5 minut

Příprava kuřete

Připravte vodní lázeň s teplotou 63,3 °C. Kuřecí prsa bohatě osolte a vložte do vakuového sáčku nebo sáčku se zipem. Přidejte na plátky nakrájený zázvor a celé jarní cibulky. Sáček uzavřete a vložte do sous vide lázně na 3 hodiny.

2
Hotovo
5 minut

Příprava omáčky

Během vaření kuřete smíchejte všechny ingredience na omáčku v malé misce – sójovou omáčku, chilli fazolovou omáčku, rýžové víno a ocet. Uchovejte v lednici nebo při pokojové teplotě do podávání.

3
Hotovo
5 minut

Dokončení vaření a scezení vývaru

Po dokončení vaření kuřete vyjměte sáček z lázně. Pomocí kleští přeneste maso na prkénko a zakryjte ho alobalem, aby zůstalo teplé. Vývar ze sáčku přeceďte přes jemné sítko do hrnce a odstraňte zázvor i cibulku. V případě potřeby doplňte vodou do požadovaného množství (2 a ¾ šálku).

4
Hotovo
20 minut

Vaření rýže – cca 20 minut

Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou, dokud nebude voda čirá. Nechte dobře okapat. Vložte ji do hrnce s vývarem, přiveďte k varu na silném plamenu. Poté snižte teplotu na střední a vařte pod pokličkou 7 minut. Znovu snižte teplotu na minimum a nechte dojít pod pokličkou dalších 10 minut. Nakonec stáhněte z plamene a nechte ještě 5 minut odpočinout.

5
Hotovo
2 minuty

Servírování

Odstraňte případná křídla z kuřete a maso naporcujte na větší medailonky, přičemž ponechte kůži neporušenou. Podávejte spolu s rýží, připravenou omáčkou a nasekaným čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!

blank
kuřecí roláda
předchozí
Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto
Sous Vide Citronové kuřecí řízky
další
Sous Vide Citronové kuřecí řízky
kuřecí roláda
předchozí
Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto
Sous Vide Citronové kuřecí řízky
další
Sous Vide Citronové kuřecí řízky

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here