Ingredience
- 400 g vykoštěná kuřecí prsa2 kuřecí prsa s kůží po 200 g
- Dle chuti košer sůlMůže být i kuchyňská sůl
- 1 ks zázvornakrájený na tenká kolečka
- 4 ks jarní cibulkanakrájená nahrubo
- 2 lžíce kecap manisMůžete nahradit lžíce sójové omáčky + lžička medu
- 2 lžičky čínská chile fazolová omáčka
- 2 lžičky čínské rýžové vínov receptu použito Shaoxing
- 1 lžička nekořeněný rýžový ocetMůže být i jablečný ocet
- 420 g krátkozrnná bílá rýže
- 660 ml kuřecí vývar2 lžičky vývaru stranou
- k podávání Nasekaný čerstvý koriandr
Recept
Hainan kuřecí rýže je jemné pošírované kuřecí maso podávané s voňavou rýží, pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou. Tento populární pokrm jihovýchodní Asie má původ v čínském Hainanu. Díky metodě sous vide bude maso vždy šťavnaté a perfektně připravené. V receptu využijete i kecap manis, sladkou sójovou omáčku, která dodá jídlu charakteristickou chuť. Pokud některé suroviny nemáte, lze je snadno nahradit.
Postup
1 Hotovo 3 hodiny 5 minut |
Příprava kuřete |
2 Hotovo 5 minut |
Příprava omáčky |
3 Hotovo 5 minut |
Dokončení vaření a scezení vývaru |
4 Hotovo 20 minut |
Vaření rýže – cca 20 minutRýži důkladně propláchněte pod studenou vodou, dokud nebude voda čirá. Nechte dobře okapat. Vložte ji do hrnce s vývarem, přiveďte k varu na silném plamenu. Poté snižte teplotu na střední a vařte pod pokličkou 7 minut. Znovu snižte teplotu na minimum a nechte dojít pod pokličkou dalších 10 minut. Nakonec stáhněte z plamene a nechte ještě 5 minut odpočinout. |
5 Hotovo 2 minuty |
Servírování |