Background Image

Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto

0 0
Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
225 g kuřecí prsa
1/4 hrnku měkký kozí sýr
1/4 hrnku grilované červené papriky
1/2 hrnku rukola
6 plátků prosciutto (pršut)
na dochucení růžová sůl
na dochucení černý pepř
1 polévková lžíce olej na opékání

Když chcete mít na talíři něco opravdu chutného a nebojíte se rolování masa, tohle musíte zkusit.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Věřte, že toto jídlo chutná ještě lépe, než vypadá, a  že na talíři vypadá vskutku báječně! Rolády sice vyžadují trochu práce navíc, ale každé sousto nakonec stojí za to. Toto je jedno jídlo, které určitě zaujme, a můžete ho snadno připravit pro více lidí, když recept vynásobíte.

Postup

1
Hotovo
10 minut

Příprava masa

Ze všeho nejdříve předehřejeme vařič na požadovanou teplotu. Kuřecí prsa a vložte je mezi 2 kusy potravinářské fólie. A paličkou maso utlučte, dokud nebude tlusté přibližně 1 cm. Každý plátek rozkrojte napůl a z obou stran bohatě ochuťte solí a pepřem. Na každý kousek rozetřete 2 polévkové lžíce kozího sýra.

2
Hotovo

Přidejte papriku

Na každý kousek položte 1/2 opečené červené papriky.

3
Hotovo

Vezměte si rukou a začněte rolovat

Navrch dejte 1/2 rukoly. Postupem od užšího konce, pokud existuje, srolujte jako sushi rolku. Odložte na talíř a postup opakujte s druhým kusem masa.

4
Hotovo

A znovu rolujeme

Položte 3 kusy prosciutta na pracovní plochu, mírně se podélně překrývají. Kuře položte na prosciutto a rolujte nahoru, dokud se roláda nezabalí. Zastrčte konce dospod, abyste pomohli zakrýt šev. Celou roládu opatrně vložte do sáčku a nechte vařič udělat svou práci.

5
Hotovo
4 minuty

Dopečeme a podáváme

Po uplynutí 90 minut vaření, se vraťte k masu. Vyndejte kuře ze sáčku a položte na papírové utěrky, aby se osušilo. Opečte podle své oblíbené metody, nakrájejte a podávejte!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

bramborová kaše metodou sous vide
předchozí
Sous vide brambory
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
další
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
bramborová kaše metodou sous vide
předchozí
Sous vide brambory
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
další
Sous Vide Hainan kuřecí rýže

Přidejte svůj komentář