Background Image

Sous Vide Hainan kuřecí rýže

0 0
Sous Vide Hainan kuřecí rýže

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 vykostěná, kuřecí prsa s kůží, pokud možno připojená křídla
košer sůl
1 kousek zázvor asi o velikosti palce, nakrájený na tenká kolečka
4 jarní cibulka nakrájené nahrubo
2 lžíce kecap manis
2 lžičky čínská chile fazolová omáčka
2 lžičky čínské rýžové víno v receptu použito Shaoxing
1 lžička nekořeněný rýžový ocet
2 ¼ šálku krátkozrnná bílá rýže
k podávání Nasekaný čerstvý koriandr
2 3/4 šálku kuřecí vývar plus stranou ještě 2 lžičky vývaru

Pošírované kuře a kořeněná rýže podle oblíbeného, méně známého, čínského receptu

Vlastnosti:
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Hainan kuřecí rýže je pokrm z pošírovaného kuřete a kořeněné rýže, podávaný s chilli omáčkou a obvykle s okurkovou oblohou. Bylo vytvořeno přistěhovalci z Hainanu v jižní Číně a upraveno z hainského pokrmu kuře Wenchang.

Díky sous vide budete mít pokaždé jistotu, že maso je dokonale propečené. V receptu použijeme také Kecap manis. Což je hustá, sladká sójová omáčka a lze ji nalézt v asijských obchodech s potravinami spolu s omáčkou z chilských fazolí a Shaoxingem. Pokud tyto ingredience nemůžete najít, podávejte kuře se směsí sójové omáčky a rýžového octa.

 

Postup

1
Hotovo
3 hodiny 5 minut

Přípravy a vaření

Nastavte teplotu na vašem sous vide vařiči na 63,3ºC. Mezitím kuřecí prsa bohatě osolte a vložte je do velkého sáčku na zip. A přidejte ještě také zázvor a jarní cibulku. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 3 hodiny.

Zatímco se kuře vaří, připravte omáčku: Smíchejte kecap manis, omáčku z chilských fazolí, Shaoxing a rýžový ocet v malé misce. To vše nyní dáme stranou a čekáme, dokud sous vide vařič neodvede svou práci.

2
Hotovo
18 minut

Když časovač zhasne..

Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Pomocí kleští opatrně vyjměte kuřecí prsa ze sáčku a přendejte je na prkénko. Při přípravě rýže, maso zakryjte, aby zůstalo teplé. Případně začněte rýži chystat s dostatečným předstihem.

Nyní začneme pracovat s vývarem. Vývar přecedíme přes jemné sítko do velké mísy s výlevkou. Vyhoďte k němu zázvor a jarní cibulku. V případě potřeby přidejte další vodu. Umístěte rýži do jemného síta. Opláchněte pod studenou tekoucí vodou, dokud voda vytékající ze sítka nebude zakalená. Rýži dobře sceďte a přendejte do velkého hrnce s kuřecím vývarem.

Hrnec přikryjeme a směs přivedeme na prudkém ohni k rychlému varu. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte na mírném plameni 7 minut. Snižte teplotu na minimum a vařte v páře 10 minut. Odstraňte hrnec z plotny a nechte přikryté 5 minut odležet. Dochuťte solí podle chuti.

3
Hotovo
2 minuty

Servírujeme

Chcete-li podávat, odstraňte z kuřecích prsou křídla a kuře odřízněte od prsní kosti, přičemž kůže zůstane neporušená. Každé kuřecí prso nakrájejte na velké medailonky. Kuře podávejte vedle rýže s omáčkou a koriandrem.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

kuřecí roláda
předchozí
Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto
kachní prsa sous vide
další
Středně propečená kachní prsa Sous vide
kuřecí roláda
předchozí
Sous Vide Kuřecí roláda a prosciutto
kachní prsa sous vide
další
Středně propečená kachní prsa Sous vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here