Background Image

Sous Vide konfitované kachní stehno

0 0
Sous Vide konfitované kachní stehno

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 kachní stehna
4 střední, nasekané stroužek česneku
4 snítky tymián čerstvý
dle chuti sůl a pepř

Jemné maso a přitom šťavnaté. Rozhodně se nemusíte bát, že by bylo maso vysušené.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous vide vaření nejenže zaručuje výjimečnou verzi konfitovaného kachního stehna, ale celý proces přípravy je mnohem jednodušší než tradiční metoda. Při pečení při přesné, stálé a nízké teplotě jsou kachní stehýnka výjimečně jemná a křehká. No uvidíte sami…

Jakmile je kachna uvařená, může být uchovávána v chladničce v neotevřeném sáčku po dobu jednoho, možná i dvou týdnů. Jak ji pak připravíte? To záleží na Vašich chutích. Dá se například i jemně ohřát, pak obrat kosti, a maso dát například i do salátu.

Postup

1
Hotovo
36 hodin 5 minut

Příprava

Nastavte ponorné oběhové čerpadlo a předehřejte vodní lázeň na 68 °C. Kachnu celou osolte a opepřete. Maso z každé strany potřete česnekem a navrch položte snítku tymiánu. Zasuňte kachní stehna do vakuových sáčků a utěsněte podle pokynů výrobce vakuového svařovacího zařízení. Případně uzavřete kachní stehna do sáčku na zip pomocí metody vytěsňování vody. Takto připravenou kachnu vložíme do vodní lázně a vaříme 36 hodin. Jde o poměrně dlouhou dobu, proto je dobré se průběžně ujišťovat, že je v nádobě dostatek vody. Voda se bude odpařovat a my potřebujeme, aby byl sáček vždy zcela ponořený. Proto se nebojte vodu vždy doplnit. Pokud pytel plave, můžete ho zatížit například speciálními kuličkami pro sous vide vaření.

2
Hotovo
7 minut

Konfitujeme

Po uplynutí požadovaného času vyjměte kachnu z vodní lázně. Nyní ji můžete přendat do lednice. Takto Kachnu lze v uzavřeném sáčku uchovávat v chladu určitě 1 týden. Až budete připraveni k použití, vyjměte kachnu ze sáčku a oškrábejte snítky tymiánu i přebytečný tuk a šťávu. Konfitování kachny už může probíhat tak, jak jste zvyklí. Lze ho péct v troubě vyhřáté na 230 °C nebo opékat, dokud se maso neprohřeje a kůže nezhnědne a nebude křupavá. To by mělo při této teplotě trvat asi 7 minut.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

veganská polévka sousvide
předchozí
Veganská polévka Sous vide
Miso Ginger Chilský mořský okoun
další
Miso zázvorový mořský vlk
veganská polévka sousvide
předchozí
Veganská polévka Sous vide
Miso Ginger Chilský mořský okoun
další
Miso zázvorový mořský vlk

Přidejte svůj komentář