Ingredience
- 0,5 kg mrkev
- 0,5 l neslazené kokosové mléko
- 1 stonek citrónová tráva
- 1 šalotka
- 1 lžička thajská red chilli pasta
- 2 lžičky sůl
- 2 lžičky žluté kari
- 1 lžička kurkuma mletá
- 1 stroužek česnek
- podle chuti zeleninový vývar
- na ozdobu dýňová semínka
- na ozdobu fialová mrkev
- na ozdobu žlutá mrkev
Recept
Tato polévka je plná vitamínů. A věřím, že si ji oblíbí i strávníci „nevegani“. Na nic nečekejte, posbírejte veškeré ingredience a jde se vařit!
Postup
1 Hotovo 1 hodina 50 minut |
PřípravaPředehřejeme vařič na 88 °C a čekání si zkrátíme přípravou surovin. Šalotku, česnek, červenou mrkev a citronovou trávu si nakrájíme. Pozor - fialová a žlutá mrkev zůstává stále na ozdobu. Budeme ji potřebovat až v některém z dalších kroků. Stonek citronové trávy na cca 7,5 cm kusy. Nyní všechny ingredience vložíme do sáčku. I s veškerým kořením. Jakmile bude vodní lázeň nahřátá na požadovanou teplotu, vložíme do ní sáček se všemi surovinami. |
2 Hotovo 3 minuty |
RozmixovatPo uplynutí nastavené doby vyjměte sáček z lázně. Pomalu ho otevřete a vyjmětě ze sáčku kousky citronové trávy. Vše ostatní nyní poputuje mixéru. Mělo by jít o mixér, který zvládne pracovat i s horkými potravinami. Pokud takový nemáte, počkejte, až obsah sáčku vychladne. Pak už nechte mixér udělat svou práci a jídlo umixujte do hladka. Nyní přichází čas na přidání zeleninového vývaru a kokosového mléka. Řiďte se spíš svou chutí než přesnou dávkou. Chceme přece, aby polévka chutnala hlavně vám. |
3 Hotovo 8 minut |
Žlutá a fialová mrkev přichází na "scénu" |
4 Hotovo |
Dozdobíme a podáváme |