Background Image

Veganská polévka Sous vide
Chutná, rychlá a zdravá polévka se podává...

0 0
Veganská polévka Sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
0,5 kg mrkev
0,5 l neslazené kokosové mléko
1 stonek citrónová tráva
1 šalotka
1 lžička thajská red chilli pasta
2 lžičky sůl
2 lžičky žluté kari
1 lžička kurkuma mletá
1 stroužek česnek
podle chuti zeleninový vývar
na ozdobu dýňová semínka
na ozdobu fialová mrkev
na ozdobu žlutá mrkev

Zkuste polévku připravit metodou sous vide - překvapí vás jak chutná může být..

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tato polévka je plná vitamínů. A věřím, že si ji oblíbí i strávníci „nevegani“. Na nic nečekejte, posbírejte veškeré ingredience a jde se vařit!

Postup

1
Hotovo
1 hodina 50 minut

Příprava

Předehřejeme vařič na 88 °C a čekání si zkrátíme přípravou surovin. Šalotku, česnek, červenou mrkev a citronovou trávu si nakrájíme. Pozor - fialová a žlutá mrkev zůstává stále na ozdobu. Budeme ji potřebovat až v některém z dalších kroků. Stonek citronové trávy na cca 7,5 cm kusy. Nyní všechny ingredience vložíme do sáčku. I s veškerým kořením. Jakmile bude vodní lázeň nahřátá na požadovanou teplotu, vložíme do ní sáček se všemi surovinami.

2
Hotovo
3 minuty

Rozmixovat

Po uplynutí nastavené doby vyjměte sáček z lázně. Pomalu ho otevřete a vyjmětě ze sáčku kousky citronové trávy. Vše ostatní nyní poputuje mixéru. Mělo by jít o mixér, který zvládne pracovat i s horkými potravinami. Pokud takový nemáte, počkejte, až obsah sáčku vychladne. Pak už nechte mixér udělat svou práci a jídlo umixujte do hladka. Nyní přichází čas na přidání zeleninového vývaru a kokosového mléka. Řiďte se spíš svou chutí než přesnou dávkou. Chceme přece, aby polévka chutnala hlavně vám.

3
Hotovo
8 minut

Žlutá a fialová mrkev přichází na "scénu"

Nyní je ten správný čas přemístit se opět ke krájení. Tentokrát budeme potřebovat nakrájet zbylé mrkve - fialovou a žlutou. Dále už stačí jen opražit dýňová semínka. To udělejte na pánvi a bez tuku. Obě mrkve, pokrájené na malé kousky, doporučujeme ještě povařit v osolené vodě.

4
Hotovo

Dozdobíme a podáváme

Nyní polévku přeneseme z mixéru na talíř, posypeme semínky a mrkví. A pokapeme trochou a můžeme servírovat.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

jehněčí maso
předchozí
Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí
kachní stehna
další
Sous Vide konfitované kachní stehno
jehněčí maso
předchozí
Sous Vide medovo-rozmarýnové jehněčí
kachní stehna
další
Sous Vide konfitované kachní stehno

Přidejte svůj komentář