Background Image

Sous Vide Kuřecí Kari „Jeden sáček“

0 0
Sous Vide Kuřecí Kari „Jeden sáček“

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 velká kuřecí prsa
1 středně žlutá cibule kurkuma a kouřová paprika
1 palec zázvor
1 stroužek čerstvý česnek
2 polévkové lžíce garam masala
1 limetka
2 polévkové lžíce kurkuma mletá
2 polévkové lžíce sladká uzená paprika
1/2 šálku bílý jogurt s vysokým obsahem tuku
2 lžíce ghí můžete použít i máslo nebo olivový olej
1 šálek kokosové mléko
1/2 šálku kuřecí vývar
1 šálek rajčatová omáčka
Čerstvá jarní cibulka a koriandr

Zdravé, rychlé, chutné jídlo vhodné k obědu i večeři.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru.

Toto je snadné indické jídlo vytvořené super jednoduchým postupem. Vyhnete se veškerému čekání a dušení. A přitom sous vide vařič zanechá dokonale propečené kuře s hladkou a pikantní omáčkou. Přidejte trochu rýže a za méně než 2 hodiny máte chutné jídlo.

Postup

1
Hotovo
1 hodina

Příprava

Nastavte svůj vařič na 65,5 °C. Nastrouhejte žlutou cibuli a zázvor a nasekejte česnek. Kuřecí prsa nakrájejte na 1-palcové kostky a poté smíchejte v misce s jogurtem, polovinou koření, 1 stroužkem mletého česneku, polovinou limetkové šťávy, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.

2
Hotovo
1 minuta

Kastrol rozehřát

Rozehřejte velký kastrol na vysokou teplotu a rozpusťte ghí nebo máslo. Kuře opečeme po dávkách. To by nemělo trvat déle než 60 sekund, aby se dosáhlo pěkného pálení na všech stranách. Kuře dejte stranou.

3
Hotovo
6 minut

Přidat vývar

Ztlumte plamen a přidejte žlutou cibuli a zbytek česneku. Přidejte kuřecí vývar a sesbírejte fond na dně pánve do cibule a česneku. Jakmile je vývar téměř uvařený, přidejte zbytek koření a kombinujte s cibulovým a česnekovým základem. Přidejte rajčatovou omáčku. Poté přidejte kokosové mléko a míchejte, dokud se dobře nesmíchá. Vařte 5 minut.

4
Hotovo

Smíchejte pečené kuře a omáčkou v 1-galonovém sáčku. Uzavřete a vložte sáček do vodní lázně. Nastavte časovač na 1 hodinu. Vařte rýži, zatímco se vaří kuřecí kari ve vašem Anova Sous Vide Precision Cooker. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně a nalijte obsah do servírovací misky. Kuřecí kari podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Strip Steak
předchozí
Strip Steak
Sous Vide Prime Rib
další
Sous Vide Prime Rib
Strip Steak
předchozí
Strip Steak
Sous Vide Prime Rib
další
Sous Vide Prime Rib

Přidejte svůj komentář