Ingredience
- 3 kilogramy hovězí pečeně ribeye
- dle chuti košer sůl
- 1 lžíce černý pepřhrubě mletý
- 1 lžíce zelený pepřhrubě mletý
- 1 lžíce pepř růžovýhrubě mletý
- 1 lžíce sušená celerová semínka
- 2 lžíce sušený česnekový prášek
- 4 snítky čerstvý rozmarýnjemně nasekané
- 1 litr hovězí vývar
- 2 bílek
Recept
Oběd i skvělá romantická večeře. Takový je dnešní recept.
Metodou Sous vide připravovaná masa budou zaručeně vždy perfektně připravená na úroveň medium rare. A pozor! Zabere to hodinu vaření. Chcete-li vytvořit pěkně propečenou kůrku, pak stačí vložit maso na 15 minut do horkovzdušné trouby. Pojďme se ale podívat na postup tohoto receptu.
Postup
1 Hotovo 1 až 12 hodin |
Nakládáme |
2 Hotovo 6 hodin |
Nastavíme vařič a dáme vařit maso |
3 Hotovo 5 minut |
Koření přichází na scénu |
4 Hotovo 35 minut |
Okořenit maso |
5 Hotovo 5 minut |
Připravíme omáčkuZatímco pečeně odpočívá, ve velké pánvi přiveďte k varu tekutinu z vaření sous vide a hovězí vývar, snižte teplotu a vařte, dokud se nesníží na polovinu. Seberte a vyhoďte všechny pevné látky, které vyplavou na povrch. Pečeně oloupeme, odřízneme žeberní kosti a nakrájíme na šest stejných porcí. Maso podlijeme omáčkou a podáváme. |