Background Image

Sous Vide Prime Rib

0 0
Sous Vide Prime Rib

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 kilogramy hovězí pečeně ribeye
dle chuti košer sůl
1 lžíce černý pepř hrubě mletý
1 lžíce zelený pepř hrubě mletý
1 lžíce pepř růžový hrubě mletý
1 lžíce sušená celerová semínka
2 lžíce sušený česnekový prášek
4 snítky čerstvý rozmarýn jemně nasekané
1 litr hovězí vývar
2 bílek

Hovězí maso připravené metodou soud vide. Tedy s minimálním množstvím práce, ale maximálním množstvím chuti.

Vlastnosti:
  • Gril

Ingredience

Recept

Sdílet

Oběd i skvělá romantická večeře. Takový je dnešní recept.

Metodou Sous vide připravovaná masa budou zaručeně vždy perfektně připravená na úroveň medium rare. A pozor! Zabere to hodinu vaření. Chcete-li vytvořit pěkně propečenou kůrku, pak stačí vložit maso na 15 minut do horkovzdušné trouby. Pojďme se ale podívat na postup tohoto receptu.

Postup

1
Hotovo
1 až 12 hodin

Nakládáme

Hovězí maso bohatě ochutíme košer solí a dáme alespoň na jednu hodinu (až 12 hodin) do lednice.

2
Hotovo
6 hodin

Nastavíme vařič a dáme vařit maso

Vložte hovězí maso do velkého zipového nebo vakuového sáčku, uzavřete a vložte do vodní lázně. Nastavte časovač na šest hodin.

3
Hotovo
5 minut

Koření přichází na scénu

Předehřejte troubu na 218 °C. Vyjměte hovězí maso ze sáčku, ponechte si tekutinu na vaření a osušte. Smíchejte kuličky pepře, celerová semínka, česnekový prášek a rozmarýn.

4
Hotovo
35 minut

Okořenit maso

Vršek a boky výpeku potřeme bílkem, dochutíme solí a posypeme směsí koření. Hovězí maso položte na plech s mřížkou a pečte v troubě 10–15 minut, dokud není kůrka tmavě zlatohnědá. Pečeni vyjměte z trouby a před vykrajováním nechte 10-15 minut odpočinout.

5
Hotovo
5 minut

Připravíme omáčku

Zatímco pečeně odpočívá, ve velké pánvi přiveďte k varu tekutinu z vaření sous vide a hovězí vývar, snižte teplotu a vařte, dokud se nesníží na polovinu. Seberte a vyhoďte všechny pevné látky, které vyplavou na povrch. Pečeně oloupeme, odřízneme žeberní kosti a nakrájíme na šest stejných porcí. Maso podlijeme omáčkou a podáváme.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

sous vide kari
předchozí
Sous Vide Kuřecí Kari „Jeden sáček“
trhané maso
další
Sous Vide trhané vepřové maso
sous vide kari
předchozí
Sous Vide Kuřecí Kari „Jeden sáček“
trhané maso
další
Sous Vide trhané vepřové maso

Přidejte svůj komentář