Background Image

Sous Vide kuřecí stehna
Příprava není nijak složitá, takže ji zvládne úplně každý

0 0
Sous Vide kuřecí stehna

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 lžíce extra panenský olivový olej
dle chuti Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 kuřecí stehna s kostí
1 lžička česnekový prášek
1 lžička sladká uzená paprika

Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kuřecí stehna jsou skvělá pro každého, kdo se seznamuje s metodou sous vide. A výsledná chuť jen každého navnadí pro další vaření. Komu by nechutnala křupavá kůrčička že? Tento recept funguje nejlépe s vykostěnými kuřecími stehny s kůží. Můžete požádat svého řezníka, aby kosti odstranil za vás, nebo to můžete udělat sami podle níže uvedených pokynů. (Opravdu to není tak těžké!) Kuřecí stehna podávejte s oblíbenou zeleninovou přílohou.

Postup

1
Hotovo

Jak odstranit kosti z kuřecího stehna?

Nastavte sous vide vařič na 71ºC. A pojďme na odstranění kostí ze stehen. Chcete-li odstranit kosti z kuřecích stehen, položte nejprve jedno kuřecí stehno kůží dolů na prkénko. Najděte středovou kost.

2
Hotovo

Vykoštění kuřecího stehna

Ostrým vykosťovacím nožem nakrájejte maso podél kosti. Malými tahy odřízněte maso od kosti. Pokračujte v odřezávání masa od kosti, dokud nebude kost z větší části odkrytá. Uchopte jeden konec kosti a jemně ji odtáhněte od masa a pokračujte v odkrajování masa krátkými, opatrnými tahy.

3
Hotovo

Odřízneme kost

Jakmile se dostanete na druhý konec kosti, odřízněte ji od jakékoli chrupavky. Odřízněte všechny další tuhé chrupavky nebo kostní kousky ze stehna. Opakujte s druhým kuřecím stehnem.

4
Hotovo
1 1/2 hodiny

Dokořeníme stehna

Stehna osolte a opepřete a vložte do velkého sáčku na zip nebo vakuově utěsněného sáčku. Vložte do vodní lázně a nastavte časovač na 1 1/2 hodiny.

5
Hotovo
5 minut

Osušíme stehna

Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte stehna ze sáčku a velmi jemně osušte.

6
Hotovo
5 minut

Pečeme do zlatova

Zahřejte olivový olej v pánvi na středně vysokou teplotu. Když se olej třpytí, přidejte stehna kůží dolů. A pevně přitlačte stehna v pánvi. Stehna opékejte za stálého tlaku stěrkou, dokud není kůže křupavá a zlatavě hnědá. To potrvá přibližně 3 až 5 minut. Stehna otočte a přendejte na talíř.

7
Hotovo
5 minut

Servírujeme

Před podáváním s libovolnou zeleninou nechte 5 minut odpočinout.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem
předchozí
Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem
Sous Vide BBQ vepřová plec
další
Sous Vide BBQ vepřová plec
Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem
předchozí
Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem
Sous Vide BBQ vepřová plec
další
Sous Vide BBQ vepřová plec

Přidejte svůj komentář