Ingredience
- 2 vepřové kotletytlustě nakrájené
- dle chuti sůl
- dle chuti čerstvě mletý černý pepř
- 10 listy šalvěječerstvé lístky + pár k podávání
- 2 šálky mrkevnakrájená
- 1 jablkozbavené jádřinců a nastrouhané
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 lžička extra panenský olivový olej
- 1 lžička med
- z 1/2 citronová šťáva
- 2 lžíce čerstvá petrželnasekané
- 1 lžíce nesolené máslo
Recept
První jarní bylinky jsou vždy v kuchyni vítány. Pojďme společně odhalit, jak se šalvěj přirozeně spáruje s vepřovými kotletami, jablečným salátem a rannou mrkví.
Postup
1 Hotovo |
Zahřejte sous vide vařičNahřejeme sous vide vařič na 57ºC. V mezi čase vepřové kotlety osolíme a opepříme. Do kotlet vtlačíme lístky šalvěje. Nyní necháme maso odpočinout při pokojové teplotě, zatímco se voda ohřívá. Vložte kotlety (s listy šalvěje) do velkého sáčku na zip. Uzavřete sáček technikou ponoření do vody. Vložte do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny. |
2 Hotovo 10 minut |
SalátZatímco se vepřové kotlety vaří, připravte si mrkvový salát: Ve velké míse smíchejte mrkev a jablko. Dále smíchejte s octem, olivovým olejem, medem a citronovou šťávou. Dochutíme to vše ještě solí a pepřem. Vmícháme nasekanou petrželku. Přikryjte a chlaďte asi 1 1/2 hodiny. (Vyjměte z lednice asi 30 minut před dokončením vepřových kotlet.) |
3 Hotovo 5 minut |
Dokončení na pánviAsi 3 minuty před dokončením vepřových kotlet začněte rozpouštět máslo ve velké pánvi na středně silném ohni. Když se časovač spustí, vyjměte sáčky z vodní lázně. Vyjměte vepřové kotlety ze sáčku a osušte papírovými utěrkami. Přidejte vepřové kotlety do rozpáleného másla a opékejte dozlatova, asi 1 minutu z každé strany. |
4 Hotovo 3 minuty |
Servírujeme |