Background Image

Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem

0 0
Sous Vide Šalvějové vepřové kotlety s mrkví a jablečným salátem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 vepřové kotlety tlustě nakrájené
dle chuti sůl
dle chuti čerstvě mletý černý pepř
10 listy šalvěje čerstvé lístky + pár k podávání
2 šálky mrkev nakrájená
1 jablko zbavené jádřinců a nastrouhané
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička extra panenský olivový olej
1 lžička med
z 1/2 citronová šťáva
2 lžíce čerstvá petržel nasekané
1 lžíce nesolené máslo

Opět velice jednoduché a přitom chutné jídlo. Co také u sous vide čekat, že?

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

První jarní bylinky jsou vždy v kuchyni vítány. Pojďme společně odhalit, jak se šalvěj přirozeně spáruje s vepřovými kotletami, jablečným salátem a rannou mrkví.

Postup

1
Hotovo

Zahřejte sous vide vařič

Nahřejeme sous vide vařič na 57ºC. V mezi čase vepřové kotlety osolíme a opepříme. Do kotlet vtlačíme lístky šalvěje. Nyní necháme maso odpočinout při pokojové teplotě, zatímco se voda ohřívá. Vložte kotlety (s listy šalvěje) do velkého sáčku na zip. Uzavřete sáček technikou ponoření do vody. Vložte do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.

2
Hotovo
10 minut

Salát

Zatímco se vepřové kotlety vaří, připravte si mrkvový salát: Ve velké míse smíchejte mrkev a jablko. Dále smíchejte s octem, olivovým olejem, medem a citronovou šťávou. Dochutíme to vše ještě solí a pepřem. Vmícháme nasekanou petrželku. Přikryjte a chlaďte asi 1 1/2 hodiny. (Vyjměte z lednice asi 30 minut před dokončením vepřových kotlet.)

3
Hotovo
5 minut

Dokončení na pánvi

Asi 3 minuty před dokončením vepřových kotlet začněte rozpouštět máslo ve velké pánvi na středně silném ohni. Když se časovač spustí, vyjměte sáčky z vodní lázně. Vyjměte vepřové kotlety ze sáčku a osušte papírovými utěrkami. Přidejte vepřové kotlety do rozpáleného másla a opékejte dozlatova, asi 1 minutu z každé strany.

4
Hotovo
3 minuty

Servírujeme

Přeneste maso na servírovací talíř a podávejte s mrkví a jablečným salátem.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Italské klobásové sendviče Sous Vide
předchozí
Italské klobásové sendviče Sous Vide
Sous Vide kuřecí stehna
další
Sous Vide kuřecí stehna
Italské klobásové sendviče Sous Vide
předchozí
Italské klobásové sendviče Sous Vide
Sous Vide kuřecí stehna
další
Sous Vide kuřecí stehna

Přidejte svůj komentář