Background Image

Sous-vide pasterizovaný tatarák

0 0
Sous-vide pasterizovaný tatarák

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
225 g hovězí veverka
2 ks vejce
1 lžíce jarní cibulka
1 lžíce kapary
dle chuti mletý černý pepř
1 lžička dijonská hořčice
0,5 lžičky worcesterová omáčka
košer sůl
bageta nebo toastový chléb
čerstvá petrželka
olivový olej

Kdo syrovému masu neholduje, určitě rád vyzkouší bezpečnější formu oblíbeného tataráku

Ingredience

Recept

Sdílet

Pasterizace sous-vide dodává uklidňující formu bezpečnosti tomuto oblíbenému pokrmu. Hodí se ale nejen pro ty, kdo z bezpečnostních důvodů syrový tatarák rádi nemají. Cibulka, hořčice, kapary – to vše dodá skvělou a vyváženou chuť. Podávat ho můžete klasicky nebo třeba na párty na kanapkách.

Číst
Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

Postup

1
Hotovo

VAŘENÍ

Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 53 °C.
Maso očistěte a vložte do vakuového sáčku. Vakuujte a vařte sous-vide po dobu 10 hodin. Takto maso změkčíte a pasterizujete.
Po uvaření maso v zavřeném sáčku šokově zchlaďte v ledové lázni na 21 °C, to trvá zhruba 15 minut. Poté můžete uchovat v lednici.
Zvyšte teplotu horké lázně na 57 °C. Opatrně vložte celá vejce a pasterizujte 75 minut. Poté taktéž zchlaďte v ledové lázni a uchovejte v lednici.

2
Hotovo

MÍCHÁNÍ

Nakrájejte maso na menší kostky (cca 3 cm). V kuchyňském robotovi maso nasekejte, ne však příliš najemno. Přeneste do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku, kapary, dijonskou hořčici, černý pepř a worcesterovou omáčku. Posypte špetkou soli nebo oblíbeným kořením a řádně promíchejte. Naplňte tatarákovou formu na talíři, na kterém budete servírovat.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Opečenou bagetu nebo toastový chléb lehce potřete máslem a nakrájejte.
Z tataráku odstraňte formu, posypte jarní cibulkou, kapary a nasekanou petrželkou. Pokapejte pár kapkami olivového oleje.
Rozbijte pasterizované vejce do misky a poté přeneste děrovanou lžící, aby odtekl bílek. Položte na střed tataráku, posypte černou solí (nebo jinou) a další petrželkou. Naaranžujte opečený chléb a můžete podávat.
Pro party kanapky jednoduše natřete na máslový toast a posypte kapary a cibulkou.

Zdroj: lipavi.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

krůta s kůžičkou a omáčkou sous vide
předchozí
Krůtí prsa s křupavou kůžičkou
bbq tempeh
další
Sous-vide BBQ tempeh
krůta s kůžičkou a omáčkou sous vide
předchozí
Krůtí prsa s křupavou kůžičkou
bbq tempeh
další
Sous-vide BBQ tempeh

Přidejte svůj komentář