Background Image

Sous-vide BBQ tempeh

0 0
Sous-vide BBQ tempeh

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 200 g tempeh
bbq omáčka ideálně Sweet & Smoky
rostlinný olej

Fermentovaná sója z horké lázně?! Možná to pro vás nezní lákavě, ale rozhodně může překvapit.

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Tempeh je superzdravá fermentovaná potravina ze sóji původem z Indonésie, kterou (nejen) vegetariáni a vegani rádi používají ve svém jídelníčku pro doplnění vitamínů. Jak ji uvařit, aby měla dobrou texturu a hlavně chuť, může být pro mnohé oříšek. Vyzkoušeli jsme to několikrát jen se třemi ingrediencemi a dovolíme si tvrdit, že jsme recept vyladili k dokonalosti.

    Číst
    Jak uchovat houby?

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA

    Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 87,8 °C.
    Smíchejte v misce větší množství omáčky se lžící oleje.
    Tempeh nakrájejte na plátky a vložte do sous-vide sáčku. Přidejte omáčku s olejem a opatrně protřepejte, aby se tempeh obalil.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ A OPEČENÍ

    Sáček vakuujte a vložte do horké lázně. Vařte po dobu 2 hodin.
    Po uvaření opatrně vytáhněte plátky a osmažte na oleji rozpáleném na velmi vysokou teplotu cca 1 minutu z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

    3
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Přeneste plátky na talíř. Můžete přidat další BBQ omáčku. Podávejte s oblíbenou přílohou.

    Zdroj: bowlofbeans.wordpress.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    kanapky s tatarákem
    předchozí
    Sous-vide pasterizovaný tatarák
    sumec s chilli-bylinkovým máslem
    další
    Sumec s chilli-bylinkovým máslem
    kanapky s tatarákem
    předchozí
    Sous-vide pasterizovaný tatarák
    sumec s chilli-bylinkovým máslem
    další
    Sumec s chilli-bylinkovým máslem

    Přidejte svůj komentář