Ingredience
- 500 g kachní prsa
- Dle chuti košer sůlMůžete nahradit hrubozrnnou mořskou solí.
- Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česnek
- 22 g zázvoroloupaný a nakrájený na tenké plátky
- 1,5 lžičky rostlinný olejDoporučujeme sezamový olej
Recept
Tento recept na kachní prsa připravená metodou sous-vide zaručuje perfektně uvařené maso, které zůstane šťavnaté a jemné. Pro extra vylepšení zkuste techniku Cold-sear: po uvaření a osušení kachní prsa vložte kůží dolů do studené pánve, kterou následně zahřejte na vysokou teplotu. Tímto způsobem se tuk odpaří a kůže krásně zhnědne, čímž vznikne křupavý povrch, zatímco maso zůstane medium rare.
Postup
1 Hotovo 2 hodiny |
Příprava kachních prsou |
2 Hotovo 10 minut |
Příprava na pánvi |
3 Hotovo 5 minut |
Odpočinek |
4 Hotovo 2 minuty |
ServírováníNakrájejte je na tenké plátky a podávejte s přílohou dle vašeho výběru. Doporučujeme s jasmínovou rýží nebo nakládanou zeleninou. Dobrou chuť! |