Background Image

Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa

0 0
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
dle chuti Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 stroužky česnek
1 palec zázvor oloupaný a nakrájený na tenké plátky
1 1/2 lžičky sezamový olej
500 gramů kachní prsa

Fitness a přitom výborná kachna. Pokud jste kachní maso ještě neochutnali, tohle je důvod, proč to změnit.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kachní prsa s vynikající omáčkou si zamilujete.

Vaření kachních prsou metodou sous vide zaručuje, že budou pokaždé dokonale uvařená – už žádné vysušené, žvýkavé maso. Chcete-li kachnu ještě trochu vyšperkovat, pak máme tip. Dopečte ji metodou Cold-sear. Tedy uvařená a osušená prsa dejte kůži dolů do studené pánve. Pak dejte pánev na vysokou teplotu a nechte kůži pomalu zhnědnout. Docílíte tak odpaření tuku. Díky tomu bude maso mít navíc křupavou kůži a současně zůstane maso medium rare. Tato kachní prsa se zázvorem a česnekem můžete zkusit podávat s brokolicí, orestovanou na přepuštěném másle.

Postup

1
Hotovo
2 hodiny

Připravíme vařič i maso

Nastavte vařič na 57ºC. Kachní prsa osolíme a opepříme. Vložte do sáčku na zip nebo vakuově uzavřete. Přidejte do sáčku zázvor, česnek a sezamový olej. Utěsněte sáček pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuového svařovacího zařízení na vlhké nastavení. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.

2
Hotovo
10 minut

Co s prsy dál?

Kachní prsa vložte do studené nepřilnavé nebo litinové pánve kůží dolů. Umístěte pánev na vysokou teplotu. Kachní prsa vařte kůží dolů, dokud kůže nezhnědne a nebude křupavá, stěrkou je přitlačte. Prsa otočte a opékejte 30 sekund na straně masa.

3
Hotovo
5 minut

Necháme odpočinout před podáváním

Přendejte na prkénko a nechte 5 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké kousky a podávejte s vámi zvolenou stranou.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

trhané maso
předchozí
Sous Vide trhané vepřové maso
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
další
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
trhané maso
předchozí
Sous Vide trhané vepřové maso
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
další
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

Přidejte svůj komentář