Background Image

Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa

0 0
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g kachní prsa
Dle chuti košer sůl Můžete nahradit hrubozrnnou mořskou solí.
Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
2 stroužky česnek
22 g zázvor oloupaný a nakrájený na tenké plátky
1,5 lžičky rostlinný olej Doporučujeme sezamový olej

Fitness a skvělá kachna – ideální volba pro zdravý a chutný pokrm. Pokud jste ještě neochutnali kachní maso, toto je ten správný důvod, proč to vyzkoušet.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Tento recept na kachní prsa připravená metodou sous-vide zaručuje perfektně uvařené maso, které zůstane šťavnaté a jemné. Pro extra vylepšení zkuste techniku Cold-sear: po uvaření a osušení kachní prsa vložte kůží dolů do studené pánve, kterou následně zahřejte na vysokou teplotu. Tímto způsobem se tuk odpaří a kůže krásně zhnědne, čímž vznikne křupavý povrch, zatímco maso zůstane medium rare.

    Postup

    1
    Hotovo
    2 hodiny

    Příprava kachních prsou

    Nastavte teplotu sous vide na 57ºC. Kachní prsa osolte a opepřete. Vložte je do sáčku na zip nebo vakuově uzavřete. Do sáčku přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. Sáček utěsněte pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuového zařízení. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.

    2
    Hotovo
    10 minut

    Příprava na pánvi

    Po uplynutí času vyjměte kachní prsa z vakuového sáčku a vložte je do studené nepřilnavé nebo litinové pánve kůží dolů. Pánvi nastavte vysokou teplotu. Vařte kachní prsa kůží dolů, dokud kůže nezhnědne a nebude křupavá, přitlačte je stěrkou. Poté prsa otočte a opečte 30 sekund na straně masa.

    3
    Hotovo
    5 minut

    Odpočinek

    Přendejte kachní prsa na prkénko a nechte je 5 minut odpočívat pod poklicí, aby zůstala teplá.

    4
    Hotovo
    2 minuty

    Servírování

    Nakrájejte je na tenké plátky a podávejte s přílohou dle vašeho výběru. Doporučujeme s jasmínovou rýží nebo nakládanou zeleninou. Dobrou chuť!

    blank
    trhané maso
    předchozí
    Sous Vide trhané vepřové maso
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    další
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    trhané maso
    předchozí
    Sous Vide trhané vepřové maso
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    další
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

    Přidejte svůj komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here