Ingredience
- dle chuti Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česnek
- 1 palec zázvoroloupaný a nakrájený na tenké plátky
- 1 1/2 lžičky sezamový olej
- 500 gramů kachní prsa
Recept
Kachní prsa s vynikající omáčkou si zamilujete.
Vaření kachních prsou metodou sous vide zaručuje, že budou pokaždé dokonale uvařená – už žádné vysušené, žvýkavé maso. Chcete-li kachnu ještě trochu vyšperkovat, pak máme tip. Dopečte ji metodou Cold-sear. Tedy uvařená a osušená prsa dejte kůži dolů do studené pánve. Pak dejte pánev na vysokou teplotu a nechte kůži pomalu zhnědnout. Docílíte tak odpaření tuku. Díky tomu bude maso mít navíc křupavou kůži a současně zůstane maso medium rare. Tato kachní prsa se zázvorem a česnekem můžete zkusit podávat s brokolicí, orestovanou na přepuštěném másle.
Postup
1 Hotovo 2 hodiny |
Připravíme vařič i masoNastavte vařič na 57ºC. Kachní prsa osolíme a opepříme. Vložte do sáčku na zip nebo vakuově uzavřete. Přidejte do sáčku zázvor, česnek a sezamový olej. Utěsněte sáček pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuového svařovacího zařízení na vlhké nastavení. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny. |
2 Hotovo 10 minut |
Co s prsy dál? |
3 Hotovo 5 minut |
Necháme odpočinout před podáváním |