Background Image

Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

0 0
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g kuřecí prsa
Na dochucení sůl
Na dochucení černý pepř
2 lžičky worcesterová omáčka
¼ lžičky česnekový prášek
90 g strouhanka
2 ks čerstvé vejce rozšlehaná
42 g máslo
16 g hladká mouka
295 ml hovězí vývar
21 g zakysaná smetana
½ lžičky čerstvě mletý černý pepř
Na ozdobu čerstvá petržel

Křupavý obal, šťavnaté maso a jemná omáčka – tradiční chuť v moderním kabátě.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Moderní varianta klasického smaženého řízku. Díky metodě sous vide zůstane kuřecí maso dokonale šťavnaté a jemné. Kombinace křupavé strouhanky a lahodné máslové omáčky potěší každého milovníka domácí kuchyně. Ideální víkendový oběd s nádechem kulinářského umění.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava masa

Kuřecí prsa lehce rozklepejte paličkou. Osolte, opepřete, zakápněte worcesterovou omáčkou a posypte česnekovým práškem.

2
Hotovo
45 minut

vaření

Předehřejte sous vide vařič na 57 °C.
Maso vložte do zip sáčků, ponořte do vody a vytvořte vakuum. Vařte 45 minut.

3
Hotovo
5 minut

Obalování

Po dovaření maso vyjměte ze sáčků, osušte papírovou utěrkou.
Obalte nejprve ve vejci, pak ve strouhance, opakujte jednou pro křupavější efekt.

4
Hotovo
8 minut

Smažení

Na pánvi rozpusťte máslo a řízky opékejte z každé strany asi 1 minutu dozlatova. Přendejte na rošt nad plech a dejte do trouby vyhřáté na 93 °C, aby zůstaly teplé.

5
Hotovo
5 minut

Příprava omáčky

Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající máslo.
Vmíchejte hladkou mouku a za stálého míchání vytvořte světlou jíšku.
Postupně přilévejte vývar, důkladně šlehejte, dokud omáčka nezhoustne (cca 2–3 min).
Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a pepř.

6
Hotovo
2 minuty

Servírování

Řízek servírujte na talíř, přelijte omáčkou a ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte ihned.

Dobrou chuť!

blank
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
předchozí
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
další
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
předchozí
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
další
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here