Ingredience
- 125 gramů / kus kuřecí prsa
- na dochucení sůl
- na dochucení černý pepř
- 2 čajové lžičky worcesterová omáčka9,8 gramu
- ¼ čajové lžičky česnekový prášek2,4 gramu
- 1 šálek strouhanka90 gramů
- 2 čerstvé vejcerozšlehaná
- 3 lžíce máslo42 g
- 2 polévkové lžíce hladká mouka16 g
- 1 1/4 šálku hovězí vývar295 ml
- 1 polévková lžíce zakysaná smetana21 g
- ½ lžičky čerstvě mletý černý pepř5 g
- na ozdobu Nakrájená petrželka
Recept
Netradiční, tradiční oběd. Zajímavá kombinace přípravy masa smažením a sous vide. Péče a čas věnovaný tomuto pokrmu, se vyplatí. Uvidíte sami.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Přípravy |
2 Hotovo 45 minut |
A šup s tím do vody.. |
3 Hotovo 5 minut |
Po 45 minutách vaření.. |
4 Hotovo 8 minut |
Do trouby |
5 Hotovo 5 minut |
K omáčce...Udělejte omáčku. Do stejné pánve bez čištění přidejte zbývající lžíci másla a rozpusťte. Do rozpuštěného másla na pánvi vmícháme mouku. Případné hrudky vymícháme. Pomalu zašleháme hovězí vývar. Dobře prošlehejte, abyste se ujistili, že všechny hrudky zmizely. Přiveďte k varu, mírně snižte teplotu a vařte do zhoustnutí, asi 2–3 minuty. |
6 Hotovo 2 minuty |
Servírujeme |
2 Comments Skrýt komentáře
kuřecí řízek z hovězí svíčkové??
Dobrý den, děkuji za upozornění opraveno.