Background Image

Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

0 0
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
125 gramů / kus kuřecí prsa
na dochucení sůl
na dochucení černý pepř
2 čajové lžičky worcesterová omáčka 9,8 gramu
¼ čajové lžičky česnekový prášek 2,4 gramu
1 šálek strouhanka 90 gramů
2 čerstvé vejce rozšlehaná
3 lžíce máslo 42 g
2 polévkové lžíce hladká mouka 16 g
1 1/4 šálku hovězí vývar 295 ml
1 polévková lžíce zakysaná smetana 21 g
½ lžičky čerstvě mletý černý pepř 5 g
na ozdobu Nakrájená petrželka
Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Netradiční, tradiční oběd. Zajímavá kombinace přípravy masa smažením a sous vide. Péče a čas věnovaný tomuto pokrmu, se vyplatí. Uvidíte sami.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Přípravy

Ohřejte soud vide vařič na 57ºC. Během této doby si připravíme maso. Lehce ho rozklepejte paličkou na maso. To ochutíme solí a pepřem, worcesterskou omáčkou a česnekovým práškem.

2
Hotovo
45 minut

A šup s tím do vody..

Uzavřete maso do plastových sáčků na zip pomocí metody ponoření do vody, abyste vytvořili vakuum. Vložte do horké vody a vařte 45 minut. Zatímco se maso vaří, připravte se na obalování. Vložte strouhanku do mělké misky. Vložte vejce do druhé mělké misky.

3
Hotovo
5 minut

Po 45 minutách vaření..

Když jsou steaky hotové, vyjměte je z vody. Vyjměte maso ze sáčků a jemně je osušte. Na obě strany steaků vtlačíme strouhanku, namáčíme do rozšlehaných vajec a zpět do strouhanky.

4
Hotovo
8 minut

Do trouby

Zahřejte 2 lžíce másla na černé litinové pánvi na středně vysokou teplotu. Když je máslo horké, opékejte steaky, opékající se na obou stranách, asi 1 minutu na každé straně. Vyjměte z pánve a udržujte teplé na mřížce nad plechem v troubě vyhřáté na 93°C.

5
Hotovo
5 minut

K omáčce...

Udělejte omáčku. Do stejné pánve bez čištění přidejte zbývající lžíci másla a rozpusťte. Do rozpuštěného másla na pánvi vmícháme mouku. Případné hrudky vymícháme. Pomalu zašleháme hovězí vývar. Dobře prošlehejte, abyste se ujistili, že všechny hrudky zmizely. Přiveďte k varu, mírně snižte teplotu a vařte do zhoustnutí, asi 2–3 minuty.

6
Hotovo
2 minuty

Servírujeme

Odstraňte pánev z tepla. Vmícháme zakysanou smetanu a černý pepř. Pokud potřebujete odstranit hrudky, šlehejte v samostatné nádobě. Chcete-li podávat, položte steak na talíř. Nalijte ¼ šálku omáčky. Ozdobte petrželkou a ihned podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
předchozí
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
další
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
předchozí
Sous Vide zázvorovo-česneková kachní prsa
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
další
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář