Background Image

Sous vide kuřecí prsíčka

0 0
Sous vide kuřecí prsíčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
350 g kuřecí prsíčka bez kosti a kůže
2 lžíce olivový olej Doporučujeme extra panenský olivový olej
1 lžíce máslo
Dle chuti sůl
Dle chuti čerstvě mletý černý pepř

Lehce vařená, šťavnatá kuřecí prsíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kuřecí prsíčka patří k oblíbeným masům, ale jejich správná příprava může být někdy náročná – maso se snadno převaří nebo naopak nedovaří. Metoda sous vide umožňuje připravit kuřecí prsíčka šťavnatá a dokonale propečená, bez obav z přesného načasování. Stačí nastavit vodní lázeň na 60 °C a maso vařit po dobu jedné hodiny. Díky časové toleranci této metody máte čas připravit přílohu, například pečenou zeleninu nebo salát.

 

Postup

1
Hotovo
2 minuty

Předehřátí vodní lázně

Nastavte sous vide vařič na 60 °C.

2
Hotovo
3 minuty

Příprava kuřecích prsíček

Kuřecí prsíčka osolte a opepřete podle chuti. Vložte je do vakuovacího nebo zip sáčku vhodného pro vaření sous vide. Přidejte olej a máslo v takovém množství, aby maso bylo lehce pokryté tukem.

3
Hotovo
2 minuty

Vakuování sáčku

Pomocí vakuovačky nebo metodou vytlačení vzduchu pod vodou sáček uzavřete tak, aby v něm nezůstával vzduch.

4
Hotovo
60 minut

Vaření

Vložte sáček do vodní lázně a vařte při 60 °C po dobu 60 minut. Pokud preferujete jiné propečení, přizpůsobte teplotu a čas podle tabulek pro sous vide.

5
Hotovo
7 minut

Opečení na pánvi

Po ukončení vaření vyjměte kuřecí prsíčka ze sáčku a osušte je papírovou utěrkou.
Rozpalte pánev na vysokou teplotu.
Pokud mají prsíčka kůži, osmahněte je na straně kůže dozlatova s několika kapkami oleje (cca 1 minuta).
Pokud jsou bez kůže, osmahněte maso po obou stranách krátce, aby získalo barvu.

6
Hotovo
3 minuty

Dochucení a servírování

Dochuťte solí a pepřem dle chuti. Nakrájejte na plátky nebo podávejte vcelku s vaší oblíbenou přílohou.

Podávejte s jemnou bramborovou kaší, pečenou zeleninou nebo svěžím zeleným salátem – skvěle doplní chuť šťavnatého masa a vytvoří vyvážený talíř.

Dobrou chuť!

blank
Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Italské klobásové sendviče Sous Vide
další
Italské klobásové sendviče Sous Vide
Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Italské klobásové sendviče Sous Vide
další
Italské klobásové sendviče Sous Vide

4 Comments Skrýt komentáře

U kuřecího masa se uvádí bezpečná teplota 74°C, takže tohle mi přijde jako docela riskantní recept (byť chuť masa je pak skvělá) 🙂

Dle tabulky teplot by se drůbež měla vařit od 60°C (medium), ja osobně dělám kuřecí prsa bez kosti na 63,5°C a jsou dostatečně udělané a šťavnaté 🙂 Tabulka teplot zde

Dobrý den, kuře se obecně nedoporučuje ohřívat. Je možné kuře v sous vide připravit předem a po zchlazení uchovat několik dnů zavakuované nebo je lepší ho vždy dělat čerstvé?

Několik dnů? Po uvaření v sous vide a co nejrychlejším zchlazení ve vodní či nejlépe ledové lázní vydrží v lednici při teplotě okolo 2 C minimálně měsíc. Pak je stačí vyndat z lednice, nechat hodinu natemperovat v pokojové teplotě, vytáhnout ze sáčku, osušit a zprudka opéct. Ideální maso pro prezentací výhod sous vide pro nepolíbené 🙂

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here