Ingredience
- 
Směs koření
-  1 lžička sladká paprika
-  1 lžíce koriandr mletý
-  2 lžičky kurkuma mletá
-  1 a 1/2 lžičky granulovaný zázvor
-  1 lžička skořice
-  1 lžička nové kořeníDoporučujeme mleté nové koření.
-  3/4 lžičky kardamomDoporučujeme mletý kardamon.
-  1/2 lžičky česnekový prášek
- 
Maso
-  300 g kuřecí prsa bez kosti2 plátky po 150 g
-  Dle chuti košer sůlMůžete nahradit hrubozrnnou mořskou solí.
-  Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
-  2 lžíce olivový olejDoporučujeme extra panenský olivový olej.
- 
Omáčka
-  1 ks cibulemenší a nakrájená na kostičky
-  1 a 1/2 lžičky mletý čerstvý zázvor
-  2 stroužky česnek
-  špetka šafrán
-  2 lžíce rajčatový protlak
-  240 ml kuřecí vývar
-  2 ks rajčatastředně velká
-  80 g zelené olivyvypeckované a nakrájené
- 
Na ozdobu
-  Nasekaný čerstvý koriandr
Recept
Tento recept přináší výjimečnou chuť, i když není úplně rychlý. Dušené kuřecí maso v kořeněné omáčce je ideální pro podzimní a zimní dny. Díky sous-vide metodě zachytíte plnou chuť tajinu, a vlastní kořenící směs dodá pokrmu hloubku. Tajine je tradiční severoafrické jídlo, které kombinuje maso, zeleninu, ovoce a ořechy, ideální pro pomalé dušení.
Postup
| 1 Hotovo  5 minut | Příprava směsi a vaření masa | 
| 2 Hotovo  2 hodiny 30 minut | Příprava kuřecích prsou | 
| 3 Hotovo  7 minut | Příprava omáčky | 
| 4 Hotovo  20 minut | Základ omáčkyPřidejte rajčatový protlak a za častého míchání vařte 3–5 minut, dokud lehce nezkaramelizuje a neztmavne. | 
| 5 Hotovo  5 minut | Dokončení a servírování | 


 
                 
                



