Ingredience
-
Směs koření
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžíce koriandr mletý
- 2 lžičky kurkuma mletá
- 1 a 1/2 lžičky granulovaný zázvor
- 1 lžička skořice
- 1 lžička nové kořeníDoporučujeme mleté nové koření.
- 3/4 lžičky kardamomDoporučujeme mletý kardamon.
- 1/2 lžičky česnekový prášek
-
Maso
- 300 g kuřecí prsa bez kosti2 plátky po 150 g
- Dle chuti košer sůlMůžete nahradit hrubozrnnou mořskou solí.
- Dle chuti čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivový olejDoporučujeme extra panenský olivový olej.
-
Omáčka
- 1 ks cibulemenší a nakrájená na kostičky
- 1 a 1/2 lžičky mletý čerstvý zázvor
- 2 stroužky česnek
- špetka šafrán
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 240 ml kuřecí vývar
- 2 ks rajčatastředně velká
- 80 g zelené olivyvypeckované a nakrájené
-
Na ozdobu
- Nasekaný čerstvý koriandr
Recept
Tento recept přináší výjimečnou chuť, i když není úplně rychlý. Dušené kuřecí maso v kořeněné omáčce je ideální pro podzimní a zimní dny. Díky sous-vide metodě zachytíte plnou chuť tajinu, a vlastní kořenící směs dodá pokrmu hloubku. Tajine je tradiční severoafrické jídlo, které kombinuje maso, zeleninu, ovoce a ořechy, ideální pro pomalé dušení.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava směsi a vaření masa |
2 Hotovo 2 hodiny 30 minut |
Příprava kuřecích prsou |
3 Hotovo 7 minut |
Příprava omáčky |
4 Hotovo 20 minut |
Základ omáčkyPřidejte rajčatový protlak a za častého míchání vařte 3–5 minut, dokud lehce nezkaramelizuje a neztmavne. |
5 Hotovo 5 minut |
Dokončení a servírování |