Background Image

Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff

0 0
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vykostěných krátkých hovězích žeber, nakrájených na ½-palcové kostky hovězí žebra
2 lžíce olivový olej
0,45 kg žampiony
1 oloupaná a nakrájená na tenké plátky cibule
1 šálek suché bílé víno
2 lžíce dijonská hořčice
2 lžíce worcesterová omáčka
2 lžíce kečup
6 snítek tymián čerstvý
1 litr hovězí vývar
1/2 šálku tučná smetana na vaření
dle chuti košer sůl
dle chuti černý pepř
k podávání zakysaná smetana

Oběd vhodný na podzim i zimu. A pokud si houby nasbíráte vlastní, bude chutnat ještě víc!

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Hovězí Stroganoff je oblíbené jídlo mnoha z nás. U nás v rodině ho přímo milují. A proto jsme zkusili připravit na rodinné setkání jídlo podle tohoto postupu. Pro tento recept používáme dobře mramorovaná vykostěná hovězí krátká žebra vařená sous vide po dobu 48 hodin s houbami, vývarem a cibulí, výsledkem je dokonale jemné maso a intenzivně ochucená tekutina na vaření, která tvoří základ těch nejlepších verzí Stroganoff. kdy jsme dosud měli.

    Postup

    1
    Hotovo
    10 minut

    Zahříváme vařič, chystáme jednotlivé přísady

    Nastavte vařič tak, aby se zahřál na teplotu 55,5 °C. Hovězí maso hojně osolte. Ve velké nepřilnavé pánvi nebo litinové pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a opečte hovězí maso ze všech stran dozlatova.

    2
    Hotovo
    10 minut

    Přidáme houby

    Maso dejte stranou, přidejte na pánev houby a cibuli a opékejte, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, asi 10 minut.

    3
    Hotovo
    5 minut

    Přidáme koření

    Přidejte víno, hořčici, worcester, kečup, tymián a hovězí vývar a stáhněte z ohně.

    4
    Hotovo
    48 hodin

    Přidejte hovězí maso a tekutinu na vaření do vakuového nebo plastového sáčku Ziplock, uzavřete a vařte 48 hodin.

    5
    Hotovo
    5 minut

    Po 48 hodinách...

    Hovězí maso vyjmeme z varné tekutiny a dáme stranou. Ve velké pánvi snižte tekutinu na vaření na středně vysokém ohni, dokud se nezmenší o dvě třetiny a nepokryje zadní část lžíce.

    6
    Hotovo
    3 minuty

    Přidáme smetanu...

    Do pánve přidejte smetanu a maso a jednu minutu vařte. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a podávejte teplé s máslem namazanými vaječnými nudlemi. Ozdobte kopečkem zakysané smetany a nasekaným čerstvým tymiánem.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    karbanátky
    předchozí
    Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky
    Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine
    další
    Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine
    karbanátky
    předchozí
    Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky
    Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine
    další
    Kuřecí prsa ve stylu Sous Vide Tagine

    Přidejte svůj komentář