Ingredience
- 1 kg vykostěných krátkých hovězích žeber, nakrájených na ½-palcové kostky hovězí žebra
- 2 lžíce olivový olej
- 0,45 kg žampiony
- 1 oloupaná a nakrájená na tenké plátky cibule
- 1 šálek suché bílé víno
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 2 lžíce worcesterová omáčka
- 2 lžíce kečup
- 6 snítek tymián čerstvý
- 1 litr hovězí vývar
- 1/2 šálku tučná smetana na vaření
- dle chuti košer sůl
- dle chuti černý pepř
- k podávání zakysaná smetana
Recept
Hovězí Stroganoff je oblíbené jídlo mnoha z nás. U nás v rodině ho přímo milují. A proto jsme zkusili připravit na rodinné setkání jídlo podle tohoto postupu. Pro tento recept používáme dobře mramorovaná vykostěná hovězí krátká žebra vařená sous vide po dobu 48 hodin s houbami, vývarem a cibulí, výsledkem je dokonale jemné maso a intenzivně ochucená tekutina na vaření, která tvoří základ těch nejlepších verzí Stroganoff. kdy jsme dosud měli.
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Zahříváme vařič, chystáme jednotlivé přísady |
2 Hotovo 10 minut |
Přidáme houby |
3 Hotovo 5 minut |
Přidáme koření |
4 Hotovo 48 hodin |
|
5 Hotovo 5 minut |
Po 48 hodinách... |
6 Hotovo 3 minuty |
Přidáme smetanu... |