Ingredience
- 150 - 180 g kuřecí prsa
- dle chuti sůl
- dle chuti černý pepř
- Dle vlastního výběru čerstvé bylinkyDoporučujeme tymián, rozmarýn, šalvěj
- 1 lžíce rostlinný olejDoporučujeme řepkový olej
- Volitelně citrón
Recept
Toužíte po dokonale šťavnatém kuřeti? Tajemství spočívá v přesné teplotě.
Tu zajistí jedině metoda sous vide. Pokud existuje pokrm, u kterého je rozdíl mezi klasickým a sous vide vařením opravdu znatelný, jsou to právě kuřecí prsa. Dobrá zpráva? Je to jedno z nejsnazších jídel na přípravu. V tomto receptu vás krok za krokem provedeme celým postupem.
Vařte dle zvolené teploty a požadované textury:
| Velmi jemná, šťavnatá (teplé podávání) | 60 °C | 1,5–4 hodiny |
| Jemná, šťavnatá (na studený salát) | 66 °C | 1–4 hodiny |
| Jemná, lehce vláknitá (teplé podávání) | 66 °C | 1–4 hodiny |
| Tradiční, pevná, šťavnatá (teplé podávání) | 71 °C | 1–4 hodiny |
Postup
1 Hotovo 3 minuty |
Příprava masa |
2 Hotovo 5 minut |
Zabalení kuřecích prsou do sáčku |
3 Hotovo 1,5 - 4 hodiny |
VařeníVařte dle zvolené teploty a požadované textury. |
4 Hotovo 5 minut |
Dokončení na pánvi |
5 Hotovo 5 minut |
Odpočinek a servírování |
3 Comments Skrýt komentáře
Tenhle recept je nějaký divný. není jasné, zda se má kuře v sáčku vařit a jak dlouho, protože podle textu se má po vložení do sáčku dát na pánev, doufám že bez sáčku. A dále už je návod chaotický a není zřejmé, zda vůbec jde o vaření sous vide.
Pokud nebyl text receptu upraven, máte problémy s chápáním psaného textu. V receptu je vše jasně popsáno.
Pěkný den, děkuji za recept. Musím napsat, že první část mluví o jiných stupních pro studené podávání než spodní část. Je tam nějak pomichano.