Background Image

Fitness kuřecí prso metodou sous vide

1 0
Fitness kuřecí prso metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
150 - 180 g kuřecí prsa
dle chuti sůl
dle chuti černý pepř
Dle vlastního výběru čerstvé bylinky Doporučujeme tymián, rozmarýn, šalvěj
1 lžíce rostlinný olej Doporučujeme řepkový olej
Volitelně citrón

Rychlé, jednoduché, šťavnaté. Prostě mňam.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Toužíte po dokonale šťavnatém kuřeti? Tajemství spočívá v přesné teplotě.

Tu zajistí jedině metoda sous vide. Pokud existuje pokrm, u kterého je rozdíl mezi klasickým a sous vide vařením opravdu znatelný, jsou to právě kuřecí prsa. Dobrá zpráva? Je to jedno z nejsnazších jídel na přípravu. V tomto receptu vás krok za krokem provedeme celým postupem.

Vařte dle zvolené teploty a požadované textury:
| Velmi jemná, šťavnatá (teplé podávání)             | 60 °C | 1,5–4 hodiny |
| Jemná, šťavnatá (na studený salát)                     | 66 °C | 1–4 hodiny |
| Jemná, lehce vláknitá (teplé podávání)              | 66 °C | 1–4 hodiny |
| Tradiční, pevná, šťavnatá (teplé podávání)        | 71 °C | 1–4 hodiny |

Postup

1
Hotovo
3 minuty

Příprava masa

Kuřecí prso osolte a opepřete z obou stran. Pokud máte prso s kůží, můžete ji ponechat pro extra křupavý výsledek. Předehřejte vodní lázeň na požadovanou teplotu dle tabulky níže.

2
Hotovo
5 minut

Zabalení kuřecích prsou do sáčku

Vložte maso do sous vide sáčku. Pro lepší chuť přidejte čerstvé bylinky nebo plátky citronu. Okraj sáčku přehněte směrem ven, aby se zabránilo znečištění spoje. Zavakuujte nebo uzavřete se zipem.

3
Hotovo
1,5 - 4 hodiny

Vaření

Vařte dle zvolené teploty a požadované textury.

4
Hotovo
5 minut

Dokončení na pánvi

Po dokončení vaření vyjměte kuře ze sáčku a osušte papírovou utěrkou. Na rozpálené pánvi zahřejte olej a kuře opečte kůží dolů do křupava (cca 2 minuty). Pomozte si stěrkou nebo nakloněním pánve pro lepší kontakt s povrchem.

5
Hotovo
5 minut

Odpočinek a servírování

Nechte maso 2 minuty odpočívat. Poté nakrájejte šikmo na 3–4 silné plátky. Podávejte s měsíčky citronu, olivovým olejem nebo omáčkou dle chuti. Dobrou chuť!

blank
rybeye steak sous vide
předchozí
Sous Vide Ribeye Steak
hovězí krátká žebírka
další
Sous Vide Hovězí žebírka
rybeye steak sous vide
předchozí
Sous Vide Ribeye Steak
hovězí krátká žebírka
další
Sous Vide Hovězí žebírka

3 Comments Skrýt komentáře

Tenhle recept je nějaký divný. není jasné, zda se má kuře v sáčku vařit a jak dlouho, protože podle textu se má po vložení do sáčku dát na pánev, doufám že bez sáčku. A dále už je návod chaotický a není zřejmé, zda vůbec jde o vaření sous vide.

Pokud nebyl text receptu upraven, máte problémy s chápáním psaného textu. V receptu je vše jasně popsáno.

Pěkný den, děkuji za recept. Musím napsat, že první část mluví o jiných stupních pro studené podávání než spodní část. Je tam nějak pomichano.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here