Background Image
  • Domů
  • Husa
  • Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide

Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide

0 0
Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 husí/kachní stehýnka
1 pomeranč nakrájený na plátky
3 polévkové lžíce med
1 zázvor nakrájený na plátky
1 polévková lžíce sůl
čerstvý rozmarýn

Vysvětlíme vám, proč je takto připravená husí pečeně ještě lahodnější, než když ji budete péct jen v troubě.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pojďme si společně užít přípravu té nejchutnější části husy – její stehna. Ještě než začneme, ujistěte se, že budete mít na vaření dostatek času. Husí stehna jsou výbornou záležitostí, ale také potřebují delší čas na vaření, aby dostatečně změkla. Ano, stojí to více času, nicméně tuto famózní husu sníte ještě ten den, za to vám ručíme!

Postup

1
Hotovo
7 hodin

Příprava masa

Každému stehnu jemně narýhujte tukovou vrstvu nebo ho propíchněte párátkem. Takto veškeré koření lépe prosákne do masa. Současně bude třeba rozehřát malou misku s medem. Tím budeme stehna potírat a nakonec dochutíme solí. Každé stehno vložte do vakuového sáčku a přidejte plátky pomeranče, rozmarýn a plátky zázvoru. Vakuový sáček uzavřeme a necháme 4-6 hodin v lednici odpočinout.

2
Hotovo
13 hodin

Vaření

Poté, co nohy odpočívaly několik hodin v lednici, připravíme si vodu. Tu předehřejeme na 75 °C. A do ní ponoříme vakuové sáčky. Nyní máte "volno" na dalších 12 hodin. Tak dlouho se totiž bude maso vařit.

3
Hotovo
35 minut

Prudce ochladit

Připravíme si velkou mísu s ledovou vodou. Jakmile časovač oznámí, že se stehna vařila 12 hodin, je třeba přemístit sáček z vodní lázně do ledové vody. A to na 20 minut. Takto zabráníte při pečení stehen.

4
Hotovo
15 minut

Až teď je vyndáme ze sáčku

Vyjměte nohy a další přísady z vakuového sáčku a vložte je do litinové pánve. Pánev vložíme do trouby předehřáté na 140 stupňů. Pečeme 10 minut, abyste získali hnědou a křupavou kůžičku. Další možností je stehna opéct na pánvi. I tak získáte křupavou kůrčičku.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Broccoli with Bacon and Blue Cheese Mornay
předchozí
Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
další
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek
Sous Vide Broccoli with Bacon and Blue Cheese Mornay
předchozí
Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
další
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek

Přidejte svůj komentář