Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek

0 0
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 kusy jehněčí kotlety
2 polévkové lžíce garam masala
podle chuti sůl
1 šálek švestky
1/4 šálku jablečný ocet
1 kus šalotka
1 polévková lžíce cukr
1 lžička sůl
2 čajové lžičky černý pepř
1 šálek voda

Tento recept si uložte. Budete ho potřebovat znovu a znovu a znovu...

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jak se očekává od vaření sous vide – budete servírovat šťavnaté jehněčí kotlety. Masala skvěle doplnila sladké a lehce pikantní chutney ze švestek. My do našich jehněčích kotlet zapracujeme směs garam masala. Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!

Postup

1
Hotovo
1 hodina 10 minut

Příprava kotlet

Do našich jehněčích kotlet zapracujeme směs garam masala. Přidejte také trochu soli a nechte koření několik minut proniknout do masa. Dále dejte ty kotlety do sous vide sáčku. Chcete-li zachovat indické chutě, další skvělou možností by bylo samozřejmě ghí. Nastavte teplotu na 55℃ a vařte 1 hodinu.

2
Hotovo
10 minut

Jdeme na švestkové chutney

Zatímco se jehněčí maso vaří, začněte pracovat na švestkovém chutney. Smíchejte šálek sušených švestek, čtvrt šálku jablečného octa, na tenké plátky nakrájenou šalotku, asi lžíci cukru, špetku soli a pár kuliček černého pepře.

Nemáte švestky? Zkuste rozinky, datle, mango, jahody. . .Chutney je prostě rychlý džem z kořeněného ovoce. Pohrajte si také s chutí. Přidejte badyán, trochu kardamomu, hřebíček, skořici. . . prostě cokoliv, aby bylo vaše chutney voňavější. Můžete dokonce přidat trochu nakrájeného chilli, aby se vaše směs trochu zahřála.

3
Hotovo
15 minut

Připravte ledovou lázeň

Jakmile je jehněčí maso uvařeno ve vodní lázni, ihned celý sáček ponořte do ledové lázně. Tím se zastaví další vaření a sníží se vnitřní teplota masa, aby se při závěrečném opékání nepřepeklo. Uchovávejte v ledové lázni asi 10-15 minut.

4
Hotovo
10 minut

Rozpalte pánev

Skutečně rozpálená pánev je nezbytná pro vytvoření dokonalé kůrky. Hodně pomáhá i rovnoměrné zahřívání a vyšší teplota, kterou litinová pánev poskytuje. Pánev není třeba olejovat. Jehněčí maso je pěkně tučné, jak uvidíte s tukem, který se uvolní.

5
Hotovo
10 minut

Příloha? Ano i ne..

Nechte ty kotlety asi deset minut odpočinout. To umožní, aby se všechny ty přírodní masové šťávy přerozdělily do masa, takže je perfektně šťavnaté. Abychom podtrhli styl indického jídla, můžete uvařit rýži basmati naplněnou šafránem, ke které přidáte restovaný dal, rozinky a plátky mandlí. Opravdu perfektní s naším švestkovým chutney.

blank
Filet mignon
předchozí
Sous Filet Mignon s játrovým máslem
hotová kukuřice detail
další
Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice
Filet mignon
předchozí
Sous Filet Mignon s játrovým máslem
hotová kukuřice detail
další
Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice

Přidejte svůj komentář