Ingredience
- 4 kusy jehněčí kotlety
- 2 polévkové lžíce garam masala
- podle chuti sůl
- 1 šálek švestky
- 1/4 šálku jablečný ocet
- 1 kus šalotka
- 1 polévková lžíce cukr
- 1 lžička sůl
- 2 čajové lžičky černý pepř
- 1 šálek voda
Recept
Jak se očekává od vaření sous vide – budete servírovat šťavnaté jehněčí kotlety. Masala skvěle doplnila sladké a lehce pikantní chutney ze švestek. My do našich jehněčích kotlet zapracujeme směs garam masala. Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
Postup
1 Hotovo 1 hodina 10 minut |
Příprava kotlet |
2 Hotovo 10 minut |
Jdeme na švestkové chutneyZatímco se jehněčí maso vaří, začněte pracovat na švestkovém chutney. Smíchejte šálek sušených švestek, čtvrt šálku jablečného octa, na tenké plátky nakrájenou šalotku, asi lžíci cukru, špetku soli a pár kuliček černého pepře. Nemáte švestky? Zkuste rozinky, datle, mango, jahody. . .Chutney je prostě rychlý džem z kořeněného ovoce. Pohrajte si také s chutí. Přidejte badyán, trochu kardamomu, hřebíček, skořici. . . prostě cokoliv, aby bylo vaše chutney voňavější. Můžete dokonce přidat trochu nakrájeného chilli, aby se vaše směs trochu zahřála. |
3 Hotovo 15 minut |
Připravte ledovou lázeň |
4 Hotovo 10 minut |
Rozpalte pánev |
5 Hotovo 10 minut |
Příloha? Ano i ne..Nechte ty kotlety asi deset minut odpočinout. To umožní, aby se všechny ty přírodní masové šťávy přerozdělily do masa, takže je perfektně šťavnaté. Abychom podtrhli styl indického jídla, můžete uvařit rýži basmati naplněnou šafránem, ke které přidáte restovaný dal, rozinky a plátky mandlí. Opravdu perfektní s naším švestkovým chutney. |