Background Image
  • Domů
  • Zelenina
  • Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay

Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay

0 0
Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kus brokolice
1/4 šálku kousků slaniny slanina
1 polévková lžíce hladká mouka
1 šálek plnotučné mléko
1/4 šálku Blue Cheese Mornay

Rychlá a snadná brokolice uvařená do dokonalé křupava. Děti si ji jistě zamilují.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Úžasně křupavá a chutná brokolice. Omáčka se slaninou a modrým sýrem byla opravdu vynikající.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava brokolice

Začněte tím, že je nakrájíte na růžičky a rychle je opláchnete studenou tekoucí vodou. Vložte je do sáčku. V tuto chvíli není potřeba žádné koření. Pokud neděláte omáčku obsaženou v tomto receptu, můžete v tuto chvíli do sáčku přidat trochu másla pro chuť.

2
Hotovo
25 minut

Po uvaření brokolici vyjměte

Vařte brokolici 20 minut při 83℃. Poté vložte do ledové lázně, abyste zastavili další vaření. Co mě ohromilo, je absence jakýchkoli zbytkových šťáv v sáčku. Na rozdíl od běžného vaření nebo vaření brokolice v páře, kdy vám zůstane hrnec se zeleně zabarvenou tekutinou, která jasně ukazuje, že některé šťávy vytekly. Znamená to, že si brokolice při vaření uchovala veškerou šťávu? Nejsem si jistá, ale pokud ano, pak to může být nejzdravější způsob vaření zeleniny, podobně jako vaření v páře.

3
Hotovo
5 minut

Nyní k omáčce

Naše omáčka je v podstatě bešamel s přidaným sýrem. Bešamel je bílá omáčka, která začíná jíškou (tuk plus mouka). Poté se všlehá mléko.

Namísto toho, abychom začali tento bešamel typickým výběrem másla jako tukové složky, uděláme ji na troše tuku ze slaniny. To dodá naší omáčce kouřovou chuť.

4
Hotovo
5 minut

Ke slanině

Slaninu opékejte, dokud se neodstraní tuk a kousky nejsou křupavé. Většinu kousků slaniny si dejte stranou, abyste později dodali našemu jídlu texturu. Vyndejte z hrnce a položte na papírové ubrousky. Mouku naprašte přímo do tuku ze slaniny.

Pečte ji dobrou minutu nebo dvě, abyste se zbavili té moučné chuti. Dávejte pozor, aby mouka nedala příliš barvu, protože děláme bílou omáčku. Pražení mouky do tmavší hnědé barvy by fungovalo skvěle při přípravě omáček tmavší barvy, jako jsou masové omáčky.

5
Hotovo
2 minuty

Vmícháme mléko.

Ujistěte se, že je vaše mléko studené, aby se v omáčce netvořily hrudky. Vzniklou omáčku dusíme asi 10 minut. Pokud se ukáže, že je příliš hustá, přidejte více mléka.

Nakonec zašlehejte nivu, dokud se úplně nerozpustí.

Omáčku spojíme s brokolicí a necháme si chutnat.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

švestky s grenadinou
předchozí
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita
Husí nohy
další
Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide
švestky s grenadinou
předchozí
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita
Husí nohy
další
Svatomartinské husí stehna připravena metodou sous vide

Přidejte svůj komentář