Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Koktejlové krevety s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Koktejlové krevety s pomerančovo-kaparovou omáčkou

0 0
Koktejlové krevety s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 kusů oloupané krevety
1 polévková lžíce olivový olej
1 hrnek šifonáda z hlávkového salátu
1/4 hrnku bílé víno
1/4 hrnku pomerančový džus
2 čajové lžičky kapary
4 x žloutek
1/4 hrnku olivový olej
1 pomeranč pomerančová kůra
špetka sůl

Hledáte dokonalý, chutný a originální předkrm? Krevety s pomerančovou omáčkou jsou to, co potřebujete!

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Elegance. Tento předkrm má název a vzhled, který vyzařuje sofistikovanost se všemi chutěmi, které se k sobě hodí. Nenechte se tím však odradit, protože dovést krevety k dokonalosti není vůbec těžké pomocí sous vide vaření.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
10 minut

Příprava krevet

Oloupejte krevety. Doporučuji ponechat poslední část skořápky a ocasu. Velice dobře poslouží v dalších krocích jako "rukojeti". Vložte krevety do sous vide sáčku spolu s trochou olivového oleje nebo másla - záleží na vaší chuti. Tuk přidáváme proto, aby zachoval hladký povrch krevet během vaření. V této fázi můžete také zaexperimentovat s kořením. Použít můžete v podstatě jakoukoli bylinku či koření, Rozhodně je ale nesolte! Sůl vytáhne z krevet vlhkost a zanechá je tuhé a gumové. Můžete je okořenit před nebo během podávání, ale pochybuji, že to budete stále potřebovat, vzhledem k velmi chutné omáčce v tomto receptu.

2
Hotovo
30 minut

Vaření

Nechte krevety ve vodní lázni povařit 30 minut. A to při teplotě 57℃. Během vaření můžete začít chystat omáčku.

3
Hotovo
10 minut

Omáčka

Smíchejte bílé víno, pomerančový džus a kapary v hrnci na středním ohni a zredukujte asi na 1/3 objemu. Pokud nyní ochutnáte výslednou hmotu, půjde o hodně kyselou chuť. A přesně to je náš cíl! Vypněte oheň a nechte tuto redukci úplně vychladnout. Později to budeme přidávat do vaječných žloutků a když to uděláme, dokud je tato tekutina horká, získáte místo toho míchaná vejce.

4
Hotovo
10 minut

Vyšlehejte žloutky

V míse ušlehejte žloutky do pěny a za stálého šlehání dejte do hrnce s vroucí vodou. Dávejte přitom pozor, aby dno mísy nebylo v přímém kontaktu s vroucí vodou. Za stálého šlehání postupně přilévejte redukci. Vaše omáčka by měla začít houstnout do konzistence podobné pudinku.

5
Hotovo

Přidejte tuk

Nyní pomalu začneme zašlehávat i olivový olej nebo přepuštěné máslo.

6
Hotovo
3 minuty

Doladíme pomerančovou kůrou

Sundejte omáčku z ohně a přidejte trochu čerstvě nastrouhané pomerančové kůry. Můžete také dochutit trochou soli a citronovou šťávou.

7
Hotovo
5 minut

Servírujeme

Navrstvěte omáčku a natrhaný salát do koktejlových sklenic a navrch dejte uvařené krevety.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Vepřová panenka se slaninou v hořčičné omáčce připravovaná sousvide metodou - vypadá i chutná luxusně
předchozí
Sous Vide vepřová panenka obalená ve slanině v hořčičné omáčce
řecké vepřové kotlety - náhledový obrázek
další
Řecké vepřové kotlety
Vepřová panenka se slaninou v hořčičné omáčce připravovaná sousvide metodou - vypadá i chutná luxusně
předchozí
Sous Vide vepřová panenka obalená ve slanině v hořčičné omáčce
řecké vepřové kotlety - náhledový obrázek
další
Řecké vepřové kotlety

Přidejte svůj komentář