Background Image

Řecké vepřové kotlety

0 0
Řecké vepřové kotlety

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 kusy vepřová kotleta bez kosti
6 stroužků utřený česnek
2 snítky rozmarýn
1/2 polévkové lžíce černý pepř
1/4 šálku olivový olej
z půlky citronu citronová šťáva
dle chuti sůl
jako příloha brambory

Řecká kuchyně se spoléhá na použití několika jednoduchých ingrediencí. Ty smíchá a vytvoří úžasné chutě. Věřte, že toto jídlo potěší chuťové buňky.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Spojte šťavnaté vepřové kotlety s řeckou kuchyní a získáte jednoduché avšak vynikající jídlo!

Postup

1
Hotovo
5 minut

Začneme marinádou

V kuchyňském robotu smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, rozmarýn a kuličky černého pepře. Nyní zapomeňte na sůl. Přidáním soli do této marinády by se vepřové maso vysušilo. Pro tento recept používáme základní marinádu inspirovanou Řeckem. Česnek, citronová šťáva, olivový olej a zrnka černého pepře se jednoduše rozmačkají na hrubou pastu. Nechte se inspirovat jednoduchostí řecké kuchyně. . . přidejte další bylinky, které máte rádi. Nechte tento recept sloužit pouze jako průvodce nebo možná něco, co vám pomůže začít vařit vaše vlastní „řecká“ jídla.

2
Hotovo
4 hodiny - až 12 hodin

Marinujeme kotlety

Vložte vepřové maso a marinádu do uzavíratelného sáčku, kotlety uspořádejte v jedné vrstvě. To pomůže marinování a později zajistí i rovnoměrné vaření. Nechte je v chladničce přes noc nebo alespoň 4 hodiny.

3
Hotovo
1 hodina

Jde se vařit

Poté, co bylo naše vepřové maso marinováno v sous vide sáčku, je připraveno jít přímo do vodní lázně na vaření. U kotlet o tloušťce menší než jeden palec, jako jsou ty, které jsme použili my na obrázku, by asi hodina při 66℃ měla být dostatek času na to, abychom maso dostali na úroveň "medium-well". Mezitím si připravte ledovou lázeň, kam přemístíte sáček po uvaření.

4
Hotovo
7 minut

Ledová lázeň

Až vyprší čas, přemístěte sous vide sáček do ledové lázně, abyste zabránili dalšímu vaření vepřového masa. Po několika minutách v ledové lázni vyndejte vepřové kotlety ze sáčku a nechte je v cedníku trochu oschnout. Sušení na vzduchu jim pomůže lépe se opéct pro křupavější a chutnější kůrku. V tuto chvíli je správný čas je dochutit trochou soli. Vepřové kotlety jsou nyní připraveny ke konečnému opékání. Na rozpálené pánvi nebo na grilu by to na každou stranu mělo trvat jen minutu nebo méně.

5
Hotovo
3 minuty

Doladění

Šťávu, která Vám po uvaření zůstala, smíchejte s nasekaným rozmarýnem. Použijete je na dochucení přílohy k tomuto jídlu - brambor. Pak už jen stačí pohodlně se usadit a vychutnat si kus Řecka u vás doma.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

krevety s pomerančovou omáčkou - sousvide
předchozí
Koktejlové krevety s pomerančovo-kaparovou omáčkou
sri ratcha medová křídla sousvide - úvodní fotka
další
Medová křídla Sri Racha
krevety s pomerančovou omáčkou - sousvide
předchozí
Koktejlové krevety s pomerančovo-kaparovou omáčkou
sri ratcha medová křídla sousvide - úvodní fotka
další
Medová křídla Sri Racha

Přidejte svůj komentář