Background Image

Sous Vide kuřecí Balotina

0 0
Sous Vide kuřecí Balotina

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kuře vykoštěné
500 gramů mleté vepřové maso
2 polévkové lžíce dijonská hořčice
2 čajové lžičky sušený estragon
na ochucení sůl
na ochucení pepř
1/4 hrnku rozpuštěné máslo
koření dle chuti

Nádivka posune kuře na vyšší level chuti. Uvidíte, že pokrm bude vypadat mnohem luxusněji a stojí za to ho vyzkoušet. Navíc můžete s chutí experimentovat díky novým mixům koření.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Chcete oživit své obvyklé pečené kuře? Zkuste přidat nádivku!

Postup

1
Hotovo
5 minut

Vykoštěné maso ochutíme

Vykoštěné kuře okořeňte. Já jsem ten svůj ochutila jednoduše dijonskou hořčicí, solí, černým pepřem a sušeným estragonem. Toto je ale čistě na Vaší chuti osvědčily se i bylinky, cajun koření, bbq rub.

2
Hotovo
10 minut

Nyní si připravte nádivku

My jsme použili mleté vepřovým maso s o něco vyšším procentem tuku, aby vše zůstalo vlhké. Ujistěte se, že ji celou naplníte tam, kde bývaly kosti nohou. V tomto okamžiku by bylo ideální přidat další vrstvu koření.

3
Hotovo
5 minut

Všechno to zavažte!

Upevněte plněné kuře do úhledného tvaru pomocí provázku. Provázek povolte jen tolik, aby se při vaření neprotrhl kůží kuřete.

4
Hotovo
4 hodiny 5 minut

Šup s tím do Sous vide sáčku

Když nyní kuře pokapete trochou oleje, kůže zůstane dokonale neporušená. Jde to ale i bez oleje. Nyní vložte kuře do sous vide sáčku. A vařte 4 hodiny na 65 stupňů.

5
Hotovo
15 minut

Nechte ho odpočinout

Po uplynutí času vyndejte kuře ze sáčku a nechte 10–15 minut sušit na vzduchu. Pokud tak učiníte, kůže bude později více křupavá.

6
Hotovo
30 minut

Potřeme kuře máslem a pečeme

Kůži potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při 240°C 15-20 minut. Po této době pečení nechte kuře asi 10 minut odpočinout, než odstraníte provázek.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
předchozí
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
Vepřová panenka se slaninou v hořčičné omáčce připravovaná sousvide metodou - vypadá i chutná luxusně
další
Sous Vide vepřová panenka obalená ve slanině v hořčičné omáčce
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
předchozí
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
Vepřová panenka se slaninou v hořčičné omáčce připravovaná sousvide metodou - vypadá i chutná luxusně
další
Sous Vide vepřová panenka obalená ve slanině v hořčičné omáčce

Přidejte svůj komentář