Background Image

Kuře v hořčičné omáčce s restovanou kapustou

0 0
Kuře v hořčičné omáčce s restovanou kapustou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kuřecí stehna bez kůže a kostí
z 1/2 citronu citronová šťáva
1 lžíce tymián
1 lžička mořská sůl
2 lžíce extra panenský olivový olej
HOŘČIČNÁ OMÁČKA
1/2 šálku šalotka najemno
2 lžíce ghí
1 lžíce listů citronový tymián
3 lžíce hořčice
3 lžíce bílý vinný ocet
špetka mořská sůl
kapka med
cca 200 ml kuřecí vývar
KAPUSTA
cca 280 g černá kapusta
85 g jarní cibulka
1 stroužek česnek
2 lžíce extra panenský olivový olej
dle chuti mořská sůl
z 1/2 citronu citronová šťáva

Prostě dokonalá večeře

Kuchyně:

Ingredience

  • HOŘČIČNÁ OMÁČKA

  • KAPUSTA

Recept

Sdílet

Představte si, že vám někdo naservíruje šťavnaté, extra chutné a dokonale uvařené kuřecí maso, přihodí skvěle orestovanou kapustu a polije omáčkou, na kterou se už při pohledu sbíhají sliny. To vás dostane!

Se sous-vide je tohle navíc jednoduchý recept, který zvládne každý.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

KUŘECÍ MASO

Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 65.5 °C.
Do velkého zipového sáčku nebo silikonového sáčku (Stasher) vložte kuřecí stehna, citronovou šťávu, tymián, sůl a olivový olej. Promasírujte sáček, aby se vše smíchalo a maso obalilo. Odstraňte co nejvíce vzduchu a vložte do horké lázně.
Vařte po dobu alespoň 1,5 hodiny. Delší doba nevadí, kuře se v sous-vide nepřevaří.
Po uvaření opatrně vytáhněte maso, rozpalte olej na pánvi a opečte stehna 30 vteřin z každé strany. Potom dejte stranou.

2
Hotovo

HOŘČIČNÁ OMÁČKA

Na středním plameni rozehřejte na pánvi ghí a na něm zkaramelizujte šalotku nakrájenou najemno s tymiánem.
Vmíchejte ocet, povařte 1 minutu, poté přidejte hořčici a vařte další minutu. Ochuťte špetkou soli a kapkou medu. Pomalu přimíchejte kuřecí vývar, nechte povařit a lehce zredukovat.
Odstraňte z plamene a rozmixujte do hladka.

3
Hotovo

KAPUSTA

Na středním plameni rozehřejte na pánvi olej. Opečte cibulku, poté přidejte česnek. Vařte minutu a pak vložte na proužky nakrájenou kapustu. Opékejte do lehké křupavosti kapusty a na závěr zakapejte citronovou šťávou a posolte.

4
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Na talíř dejte restovanou kapustu, na ni položte kuřecí stehno a polijte omáčkou dle libosti.

Zdroj: stasherbag.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

vepřová panenka v bylinkové krustě
předchozí
Sous-vide vepřová panenka v bylinkové krustě
horký cider
další
Horký kořeněný cider
vepřová panenka v bylinkové krustě
předchozí
Sous-vide vepřová panenka v bylinkové krustě
horký cider
další
Horký kořeněný cider

Přidejte svůj komentář