Ingredience
- 450 - 700 g vepřová panenka
- 1 lžička sušená bazalka
- 1 lžička sušený tymián
- 1 lžička sušený rozmarýn
- 1 lžička česnekový prášek
- 1 lžička cibulový prášek
- 1/2 lžičky sůl
- 1/4 lžičky černý pepř
-
VOLITELNÉ
- 1 větvička čerstvá bazalka
- 1 větvička čerstvý tymián
- 1 větvička čerstvý rozmarýn
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce máslo
- 1 ks šalotka
- 3 stroužky česnek
Recept
Vepřová panenka se dá připravit na mnoho způsobů, ale často z nich vyjde dost vysušená. A proto je dokonalým masem pro přípravu sous-vide! Tímto způsobem nejen že bude šťavnatá a měkká, ale zároveň skvěle nasaje chuť bylinek, které přidáte k vaření. Pohrajte si se směsí bylinek, které máte rádi, aby byla dle vašich představ!
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVAPředehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C. |
2 Hotovo |
VAŘENÍ |
3 Hotovo |
OPEČENÍPo uplynutí času vytáhněte sáček a vyhoďte větvičky bylinek a stroužky česneku. Vyjměte panenku, položte na prkýnko s papírovou utěrkou a opatrně osušte poklepáním papírovými utěrkami. Šťávu z vaření slijte stranou do nějaké nádoby a uchovejte. |
4 Hotovo |
OMÁČKA |
5 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |