Sous-vide vepřová panenka v bylinkové krustě

0 0
Sous-vide vepřová panenka v bylinkové krustě

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 - 700 g vepřová panenka
1 lžička sušená bazalka
1 lžička sušený tymián
1 lžička sušený rozmarýn
1 lžička česnekový prášek
1 lžička cibulový prášek
1/2 lžičky sůl
1/4 lžičky černý pepř
VOLITELNÉ
1 větvička čerstvá bazalka
1 větvička čerstvý tymián
1 větvička čerstvý rozmarýn
2 lžíce olivový olej
2 lžíce máslo
1 ks šalotka
3 stroužky česnek

Bylinky provoní vepřovou panenku skrz naskrz

Kuchyně:

Ingredience

  • VOLITELNÉ

Recept

Sdílet

Vepřová panenka se dá připravit na mnoho způsobů, ale často z nich vyjde dost vysušená. A proto je dokonalým masem pro přípravu sous-vide! Tímto způsobem nejen že bude šťavnatá a měkká, ale zároveň skvěle nasaje chuť bylinek, které přidáte k vaření. Pohrajte si se směsí bylinek, které máte rádi, aby byla dle vašich představ!

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C.
Smíchejte v misce sušenou bazalku, tymián, rozmarýn, česnekový a cibulový prášek, sůl a pepř.
Bylinkovou směsí pak posypte panenku ze všech stran a přitiskněte, aby se přilepila.
Panenku vložte do sous-vide sáčku a pokud chcete, přidejte k ní ještě větvičky čerstvých bylinek a rozmáčknutý česnek.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Sáček vakuujte nebo zazipujte metodou vytlačení vzduchu vodou. Až bude lázeň připravená, ponořte do ní sáček a vařte po dobu 2 hodin. Pokud plave, můžete ho připnout k okraji nádoby klipem.

3
Hotovo

OPEČENÍ

Po uplynutí času vytáhněte sáček a vyhoďte větvičky bylinek a stroužky česneku. Vyjměte panenku, položte na prkýnko s papírovou utěrkou a opatrně osušte poklepáním papírovými utěrkami. Šťávu z vaření slijte stranou do nějaké nádoby a uchovejte.
Rozpalte velkou pánev na středním plameni, přidejte 2 lžíce olivového oleje a opékejte cca 2 minuty ze všech stran, dokud nebudou hnědé. Ke konci přidejte máslo a přelijte ho lžící párkrát přes maso.

4
Hotovo

OMÁČKA

Dejte maso z pánve stranou, snižte plamen a vložte najemno nakrájenou šalotku. Vařte po dobu 2 minut. Poté přilijte šťávu z vaření masa a vařte další 2 minuty.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Vepřovou panenku na prkýnku nakrájejte. Podávejte ji politou omáčkou a se svojí oblíbenou přílohou. Skvěle chutná třeba s grilovanou zeleninou.

Zdroj: icancookthat.org

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

mango chutney
předchozí
Sous vide mango chutney
kuře s hořčičnou omáčkou a kapustou
další
Kuře v hořčičné omáčce s restovanou kapustou
mango chutney
předchozí
Sous vide mango chutney
kuře s hořčičnou omáčkou a kapustou
další
Kuře v hořčičné omáčce s restovanou kapustou

Přidejte svůj komentář