Ingredience
- cca 2,5-3" tlustý ribeye steak
- dle chuti mořská sůl
- Čerstvě mletý dle chuti černý pepř celý
- na opékání (nebo jiný olej s vysokým bodem kouře) řepkový olej
Recept
Dobrá večeře, kterou budete vařit znovu a znovu a znovu. Protože tohle maso nikdy neomrzí.
Steak z tohoto receptu je cca 2,5-3 palce tlustý. Pokud budete mít menší, je třeba zkrátit dobu vaření o 2 – 3 hodiny.
Postup
1 Hotovo 1 minuta |
Nastavení vařiče |
2 Hotovo 1 minuta |
Vezmeme si maso |
3 Hotovo 1 minuta |
Maso do sáčku |
4 Hotovo 5 hodin |
Vaříme |
5 Hotovo 3 minuty |
Poslední fázeKdyž se steak blíží ke konci, předehřejte litinovou pánev (nebo jiný typ pánve se silným dnem) na vysokou teplotu. Přidejte řepku (nebo jiný olej s vysokým bodem kouře) na pánev a počkejte, až se třpytí a nezačne kouřit. Vložte steak do pánve na jednu minutu z každé strany. Vyjměte steak z pánve a nakrájejte. Pak už jen servírujeme. |