Background Image

Sous Vide Bone-In Ribeye Steak

0 0
Sous Vide Bone-In Ribeye Steak

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 2,5-3" tlustý ribeye steak
dle chuti mořská sůl
Čerstvě mletý dle chuti černý pepř celý
na opékání (nebo jiný olej s vysokým bodem kouře) řepkový olej

Luxusní steak rychle hotový a plný šťávy

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dobrá večeře, kterou budete vařit znovu a znovu a znovu. Protože tohle maso nikdy neomrzí.

Steak z tohoto receptu je cca 2,5-3 palce tlustý. Pokud budete mít menší, je třeba zkrátit dobu vaření o 2 – 3 hodiny.

Postup

1
Hotovo
1 minuta

Nastavení vařiče

Nastavte Sous Vide vařič na 55 °C.

2
Hotovo
1 minuta

Vezmeme si maso

Steak hodně osolte

3
Hotovo
1 minuta

Maso do sáčku

Vložte do vakuového sáčku nebo znovu uzavíratelného sáčku na zip.

4
Hotovo
5 hodin

Vaříme

Vložte do předehřáté vodní lázně a vařte 5 hodin.

5
Hotovo
3 minuty

Poslední fáze

Když se steak blíží ke konci, předehřejte litinovou pánev (nebo jiný typ pánve se silným dnem) na vysokou teplotu. Přidejte řepku (nebo jiný olej s vysokým bodem kouře) na pánev a počkejte, až se třpytí a nezačne kouřit. Vložte steak do pánve na jednu minutu z každé strany.

Vyjměte steak z pánve a nakrájejte. Pak už jen servírujeme.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Klasický salát Nicoise
předchozí
Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou
uzené hrudí
další
Sous Vide hovězí uzený bok
Klasický salát Nicoise
předchozí
Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou
uzené hrudí
další
Sous Vide hovězí uzený bok

Přidejte svůj komentář