Ingredience
- 2-4 kg hovězí bok
- dle chuti mořská sůl
- dle chuti pepř
- 1/2 šálku bílá miso pasta
- 1/2 šálku Gochujang
Recept
Zakouřený začátek propůjčuje masu nezaměnitelné aroma, zatímco dlouhé vaření změní tvrdé maso v naprosto křehké!
Tento recept je trošku časově náročnější, ale maso se rozpadá na jazyku. Má skvělou chuť a můžete ho jíst samotné, k vínu nebo se zeleninou.
Postup
1 Hotovo 6 hodin |
Udíme |
2 Hotovo 36 hodin 5 minut |
Z udírny rovnou do sous vide vařiče |
3 Hotovo 2 hodiny 35 minut |
Zpět do udírnyPo uplynutí 36 hodin se opět připravte roztopit udírnu. Můžete použít i troubu. Budeme potřebovat 350 °F / 176 °C. Vyjměte hrudí z vodní lázně a vložte do misky s ledovou vodou na 30 minut, aby se jádro trochu zchladilo. Maso pak vyjměte ze sáčku a položte na udírnu (nebo do trouby) a uďte 1-2 hodiny, dokud se nevytvoří pěkná kůra a vnitřní teplota nedosáhne 155 °F / 68,3 °C. Už stačí jen maso nakrájet na proužky a podávat. |