Background Image

Sous Vide hovězí uzený bok
Nezaměnitelné aroma, úžasná chuť i potěcha pro oko

0 0
Sous Vide hovězí uzený bok

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2-4 kg hovězí bok
dle chuti mořská sůl
dle chuti pepř
1/2 šálku bílá miso pasta
1/2 šálku Gochujang

Nezaměnitelné aroma, úžasná chuť i potěcha pro oko

Vlastnosti:
    Kuchyně:

      Ingredience

      Recept

      Sdílet

      Zakouřený začátek propůjčuje masu nezaměnitelné aroma, zatímco dlouhé vaření změní tvrdé maso v naprosto křehké!

      Tento recept je trošku časově náročnější, ale maso se rozpadá na jazyku. Má skvělou chuť a můžete ho jíst samotné, k vínu nebo se zeleninou.

      Postup

      1
      Hotovo
      6 hodin

      Udíme

      Zahřejte udírnu na 200 °F / 93 °C. Nechte stroj působit na maso po dobu 5-6 hodin, dokud vnitřní teplota nedosáhne 145 °F / 62,7 °C.

      2
      Hotovo
      36 hodin 5 minut

      Z udírny rovnou do sous vide vařiče

      Zatímco hrudník visí v udírně, zahřejte svůj Sous Vide vařič na 155 °F / 68,3 °C. Vyndejte maso z udírny a vložte do vakuového sáčku nebo znovu uzavíratelných sáčků na zip. Hrudník nakrájejte na velké kusy, aby se vešly, pokud je to nutné. Nechte maso vařit dalších 36 hodin.

      3
      Hotovo
      2 hodiny 35 minut

      Zpět do udírny

      Po uplynutí 36 hodin se opět připravte roztopit udírnu. Můžete použít i troubu. Budeme potřebovat 350 °F / 176 °C. Vyjměte hrudí z vodní lázně a vložte do misky s ledovou vodou na 30 minut, aby se jádro trochu zchladilo. Maso pak vyjměte ze sáčku a položte na udírnu (nebo do trouby) a uďte 1-2 hodiny, dokud se nevytvoří pěkná kůra a vnitřní teplota nedosáhne 155 °F / 68,3 °C.

      Už stačí jen maso nakrájet na proužky a podávat.

      blank

      Monika Braunová

      Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

      Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
      předchozí
      Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
      vejce
      další
      Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyere
      Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
      předchozí
      Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
      vejce
      další
      Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyere

      Přidejte svůj komentář