Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou

Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou

0 0
Sous Vide salát Nicoise s asijskou vinaigrettou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů filet z tuňáka
2 velké brambory
1 kus červená cibule
1 kus mrkev
1 hrst zelené fazolky
4 vejce
1 hrst zelený salát
1 polévková lžíce sojová omáčka
1 polévková lžíce med
1 polévková lžíce limetková šťáva
1 polévková lžíce Sri racha
1 polévková lžíce sezamový olej
3 polévkové lžíce olivový olej
1 stroužek čerstvý česnek
1/2 lžičky strouhaný zázvor
1 lžička sezamová semínka

Fitness salát vhodný k obědu, večeři i svačině

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Salát Nicoise je v podstatě letní salát z rajčat, brambor, natvrdo vařených vajec, oliv a ančoviček pocházející z francouzského města Nice.

    Parádně uvařený tuňák byl sladký i pikantní . K tomu skvěle sedí také lehce pikantní asijský vinaigrette. Ten salátu dodá osvěžující chuť.

    Postup

    1
    Hotovo
    5 minut

    Začneme omáčkou Vinaigrette

    Vyšleháme jednoduchý asijský vinaigrette. Sojová omáčka, med, sezamový olej, Sri Racha, limetková šťáva, sezamová semínka, mletý česnek a nastrouhaný zázvor. Proporce? Řiďte se spíš podle vaší chuti. Začněte se stejnými porcemi sójové omáčky, medu, Sri Racha a limetkové šťávy. Ochutnejte a upravte podle své chuti. Poté přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. Opět ochutnejte a upravte. Nakonec vmíchejte trochu olivového oleje nebo jakéhokoli neutrálního ochuceného oleje, aby se vinaigrette spojil. Dejte do lednice a nechte chvilku odpočinout.

    2
    Hotovo
    3 minuty

    Tuňák je na řadě

    Pro tento recept sem zvolila čerstvého tuňáka. Rybu dobře dochuťte solí nebo kořením, chcete-li. Já sem chtěla zachovat jednoduchost receptu a zachování přirozené chuti. Takže sem použila jen sůl a pepř.

    3
    Hotovo
    7 minut

    Nechte ho odpočinout

    Nechte tuňáka asi 5 minut odležet, aby sůl pronikla hlouběji do jeho masa. Poté jej vložte do sous vide sáčku s trochou olivového oleje. Olej dodá našemu tuňákovi při vaření hladší vzhled.

    4
    Hotovo
    15 minut

    Přemístíme tuňáka do vodní lázně

    Rybu vložíme do vodní lázně. Vařit se to bude 15 minut při 55℃.

    5
    Hotovo
    5 minut

    Připravte ledovou lázeň

    Aby tuňák zachoval tu správnou chuť a šťavnatost, je třeba ho po 15 minutách vaření ochladit. Stejně to dáváme do salátu, takže to bude úplně v pohodě vychlazené.

    6
    Hotovo

    Salát

    Nyní je čas připravit salátovou zeleninu. Já jsem se snažila, aby tato interpretace byla nějakým způsobem hodná označení Nicoise, takže jsem se držela docela blízko původních komponent. Ale třeba se sushi rýží si ho umím také představit. Vezmeme omáčku z lednice a teď už to jen všechno spojíme dohromady na talíři.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    ramen eggs
    předchozí
    Sous Vide Ramen vejce
    Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
    další
    Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
    ramen eggs
    předchozí
    Sous Vide Ramen vejce
    Sous Vide Bone-In Ribeye Steak
    další
    Sous Vide Bone-In Ribeye Steak

    Přidejte svůj komentář